Menu

Alf Philippen en Gints Bikars nemen dagelijkse leiding

16 januari 2020

Alf Philippen en Gints Bikars nemen dagelijkse leiding van het Microz Eaters Limburg team over.

Na een meer dan roerige week waarin noodgedwongen afscheid genomen moest worden van Andy Tenbult is door het bestuur snel gereageerd om tot een overeenstemming te komen met een volledig technische staf.

Na het weekend was het verre van zeker of naast Alf Philippen ook Erik Tummers en Lambert Keulen zouden aanblijven. Toen na meerdere gesprekken met Alf het duidelijk was dat hij wilde aanblijven, hebben ook Erik en Lambert zich solidair getoond.

Duidelijk was dat er naast Alf een tweede persoon zou moeten worden aangesteld, deze werd al snel gevonden in de persoon van de Let Gints Bikars die de laatste periode toevallig voor zakelijke redenen in het Geleense aanwezig was, maar hierover later wellicht meer.

Nadat het bestuur in eerste instantie een gesprek met Gints had gevoerd heeft er vandaag een vervolggesprek plaatsgevonden waarin ook Alf Philippen heeft aangeschoven. Belangrijk hierin was om te kijken of hier een klik zou ontstaan, het antwoord hierop moge duidelijk zijn.

Gints Bikars is een oude bekende in Geleen, in het seizoen 2002-2003 heeft Gints naast jeugdtrainer ook destijds de coaching van het eerste van Wil Zwarthoed overgenomen. Dit voordat Manfred Wollf een seizoen later werd aangesteld. In de jaren hier opvolgend heeft Gints voornamelijk in Letland verschillende coaching rollen op zich genomen.

Gints en Alf zijn vanavond meteen aan het team voorgesteld als hoofd-coaching staff en e.e.a. werd met gejuich van de gehele spelersgroep in ontvangst genomen.

Omdat ook Guido afgelopen week had aangegeven niet verder te kunnen fungeren als goalie coach en hier toch noodzaak voor bestaat is er vanuit het bestuur weer contact gezocht met Zvonko Gibbels. Zvonko is jaren als goalie coach actief geweest en had enkele maanden geleden aangegeven weer iets voor het ijshockey te willen betekenen. Dit was om verschillende valide redenen destijds in de ijskast geplaatst. Zvonko had destijds de intentie om dit samen met Guido te willen doen.

Vanwege de situatie rond Andy en Guido heeft Zvonko, idem als Alf, Erik en Lambert, na ons contact hiervoor bedenktijd gevraagd. Echter ook vanwege het ijshockey belang voor Geleen heeft hij de rol als goalie coach uiteindelijk toch geaccepteerd.

Het bestuur is verheugd over feit dat zij op deze korte termijn bovenstaand kan presenteren en men zich weer volledig kan focussen op het enige belang : IJSHOCKEY

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram