Niet voldoende chemie tussen Laco Eaters en coach Christer Dreberg

9 januari 2016

Na overleg tussen de teamleiding, het bestuur en de coach van Laco Eaters is gezamenlijk geconcludeerd dat de toekomst die men voor ogen had, in deze samenstelling niet kan worden gerealiseerd. In goed overleg is besloten de samenwerking tussen Laco Eaters en Coach Dreberg te beëindigen.

Laco Eaters en de jeugdteams van de Smoke Eaters hebben elkaar in de aanloop van het seizoen 2015-2016 gevonden in een gezamenlijke route naar een gezonde ijshockeyorganisatie. Basis is de opleiding van de jeugd en indien mogelijk doorstroom naar het hoogste team. De verwachting is dat het 3-5 jaar kost voordat er daadwerkelijk resultaten zichtbaar worden. Met Christer Dreberg werd een coach in huis gehaald die een uitstekende staat van dienst met diverse Zweedse teams had opgebouwd en die ook de intentie had om 3-5 jaar te willen blijven.

Hoewel de nadruk op de lange termijn ligt worden er natuurlijk ook resultaten voor het lopende seizoen verwacht. Daarmee moet je toeschouwers en sponsoren weten te boeien en binden, dat is ook onderdeel van de lange termijn visie. Na enkele maanden samenwerking tussen de Laco Eaters en Coach Dreberg is geconstateerd dat er, in ieder geval voor het eerste team, niet de progressie is geboekt die in de verwachtingen voor de seizoenstart naar elkaar zijn uitgesproken. Dit heeft er toe geleid dat in goed overleg besloten is niet te wachten tot het eind van het seizoen om te evalueren. Er komt nu een periode waarin de Eaters moeten laten zien waar ze staan ten opzichte van de rest van Nederland en België. Een mooie prijs staat op het verlanglijstje maar is in de lange termijn visie zeker geen vereiste. Maar als je er dichterbij komt begint het toch te kriebelen en streef je naar het maximale …. Niet alleen op de tribune, maar ook bij spelers en bestuur.
Als partijen elkaar in de ogen kijken vervolgens concluderen dat het in deze samenstelling niet gaat lukken, om binnen het huidige Laco Eaters team een korte termijn verbetering te realiseren, dan kijk je naar een andere oplossing.

Het recept is veelbelovend, de ingrediënten zijn van goede kwaliteit, het eindresultaat is echter niet wat je ervan verwacht had. Dat is de gezamenlijke conclusie. Dan kun je met dezelfde recepten en ingrediënten blijven worstelen of de knoop doorhakken. Bij de eerste optie wordt niemand gelukkig. Het recept komt voort uit de visie van de club, er moet dus naar de ingrediënten worden gekeken.

De taken van coach Dreberg worden voorlopig door assistent coach Jacq Geurts waargenomen. Dreberg blijft wel de jeugdteams van de Smoke Eaters begeleiden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram