Menu

EINDHOVEN HERE WE COME!!!

13 januari 2016

Geleen heeft zich dinsdagavond als eerste ploeg geplaatst voor de bekerfinale op 30 januari in Eindhoven. In eigen huis wonnen de Limburgers de derde beslissende wedstrijd in de halve finale tegen Tilburg met 6-2.

Daarmee komt er een mooi lintje om een aantal moeizame dagen in Geleen, inclusief het vertrek van de coach en een nederlaag tegen Amsterdam. Eaters ging dinsdagavond efficiënt met zijn kansen om en nam al in de openingsperiode afstand van Trappers. De beide tegengoals vielen in de slotfase van de ontmoeting.

Eaters trad aan met David Arvay, maar zonder Erik Tummers. Beide spelers waren al een vraagteken na afgelopen weekeinde. Na een openingsfase waarin beide teams elkaar aftastten, sloeg Eaters twee keer toe in kort bestek. Eerst was het Mordy Munichman die doelman Ruud Leeuwesteijn wist te passeren en 18 seconden later tikte Brad Westerman de puck binnen na voorbereidend werk van Lars van Sloun.

Het was Tom Marx die ervoor zorgde dat de eerste periode helemaal voor Eaters was door na een krap kwartiertje spelen de derde treffer te scoren voor ruim negenhonderd toeschouwers in Glanerbrook. Trappers viel wel aan en kreeg ook kansen, maar slaagde er niet in de Geleense doelman Rowan Delil te verschalken.

Na ruim zes minuten spelen in de tweede doorgang kwam het vierde Geleense doelpunt op het scorebord. Kay Gielen profiteerde van een straf tegen Reinier Staats. Trappers kon daarna op zijn beurt niet profiteren van een langdurige situatie met vijf tegen drie op het ijs. Dat lukte Eaters in de slotperiode wel, waarbij Lars van Sloun de trekker overhaalde.

Van Sloun wist enkele minuten voor tijd nog een keer te scoren en eindigde de wedstrijd met twee goals en twee assists. Voor die tijd wist Tilburg nog twee keer te scoren op de powerplay. Sander Horvers en Rene de Hondt namen die treffers voor hun rekening.

Eaters weet op zijn vroegst woensdagavond wie de tegenstander wordt in de bekerfinale. Dan speelt Heerenveen in eigen huis de tweede wedstrijd tegen Nijmegen. Bij Friese winst staat Flyers in de finale.

bron: ijshockey.com

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram