Menu

Mike Collard naar Snackpoint Eaters Limburg

31 maart 2024

Terwijl de ploegen van Luik en Neuwied in een intensieve finale strijd verwikkeld waren om het BeNe-League kampioenschap 2023-2024, sloeg de technische staf van Snackpoint Eaters Limburg spijkers met koppen voor de selectie van komend seizoen. In dat kader meldt de club dat aanvaller Mike Collard de overstap maakt van Heerenveen naar Geleen.

De 21-jarige forward komt uit één van de meest bekende ijshockey families van Nederland - ijshockey-icoon Tonny Collard is zijn oom en vader Stefan Collard heeft zelfs een seizoen in Geleen gespeeld tijdens de Meetpoint-periode. Mike stond voor het eerst op het ijs toen hij 3 jaar oud was. IJshockey speelde hij aanvankelijk bij Utrecht, speelde later 2 seizoen bij Düsseldorf en zelfs evenveel seizoenen in Amerika bij de U15- en U16-teams van Fox Motors Hockey uit Byron Center, Michigan.

Vanwege corona zat reizen en dus een terugkeer naar Amerika er niet in en bleef hij in Nederland. Na een herstart in Utrecht meldde Zoetermeer zich bij hem en zo kwam Mike in het seizoen 2021-2022 voor het eerst uit in de BeNe-League. Heerenveen pikte hem vervolgens op en daar speelde hij de afgelopen twee seizoenen voor de Unis Flyers, waar hij in 57 wedstrijden 21 keer het net wist te vinden en 19 assists noteerde.

De links-schietende aanvaller kwam ook meermaals voor Nederland uit. Zowel bij de U18 als U20 WK’s scoorde hij en zelfs bij het grote Oranje was hij trefzeker. Ook voor het komende WK heeft de bondscoach hem in de (voor)selectie opgenomen.

Teammanager Lars Engwegen is in zijn nopjes met Mike: “Wij zien in Mike een aanvaller met ontzettend veel potentie. Niet voor niks dat hij ook door coach Doug Mason geselecteerd is in de voorselectie van het Nederlands Team. We vinden Mike een slimme speler met gouden handjes, die beschikt over scorend vermogen. Dit heeft hij ondanks zijn jonge leeftijd al twee jaar op rij in de BeNe-League laten zien. Daarnaast heeft hij ook al op twee senioren wk's mogen meedraaien en laten zien dat hij daar ook in staat is productief te zijn. We zijn dan ook reuzeblij dat we hem over de streep hebben weten te trekken om in Geleen te komen spelen.

Mike Collard gaat bij Snackpoint Eaters Limburg spelen met rugnummer 81.dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram