Limburg Eaters geeft uitleg aan sponsoren tijdens informatieve bijeenkomst!

24 april 2015

No Meta Box gallery field data found

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op donderdag 23 april heeft het bestuur van Eaters Limburg een informatieve bijeenkomst gehouden voor sponsoren van het afgelopen seizoen en potentiele sponsoren voor het komende seizoen. Op de agenda stonden de volgende punten: Bestuurlijke organisatie, waar willen we naar toe, waar staan we nu, plan van aanpak en een toelichting op de competitie 2015-2016. Na afloop van de avond gaven aanwezigen aan dat er vertrouwen is in een “gezonde” toekomst.

Organisatie
Momenteel bestaat het bestuur uit 3 leden: Ronnie Bosten, Eric Hofmann en Puk Daniels. Dit drietal heeft ondersteuning van een aantal bestuurders en ondersteuners uit het verleden: Govert van der Vaart, John Fredrix, Jos Remmel en Paul Tummers.
Gezamenlijk is men bezig met de verdere inrichting van een tweetal belangrijke commissies om de organisatie handen en voeten te geven.

Toekomst
Voor de toekomst is het belangrijk dat de club niet langer afhankelijk is van het aantrekken van spelers van buitenaf. Om dat te bereiken is een goede jeugdopleiding en vervolgens doorstroom uit eigen jeugd cruciaal. Het “eerste team” (Eaters Limburg) heeft samen met het jeugdbestuur de intentie uitgesproken om nadrukkelijk samen te gaan werken. Belangrijk hierin is dat er in gezamenlijkheid wordt gekeken naar de technische zaken zoals een beleidsplan, opleiding, coach, enz.
Vanuit deze samenwerking zal een fundament moeten ontstaan voor ijshockey op het hoogste niveau in Nederland, verbeterde amusementswaarde voor publiek, een spannende competitie en aantrekkelijk voor sponsoren.

Begroting
Als startpunt heeft het bestuur een concept begroting gemaakt op basis van informatie die vanuit het verleden gezien realistisch zou moeten zijn. Omdat de opzet van de competitie nog niet duidelijk is zijn er nog geen gesprekken of besluiten over belangrijke inkomsten (sponsoring, recettes, advertising) en uitgavenbronnen mogelijk geweest.
Zodra er duidelijkheid is over de competitie en ook helder is hoe de competitie voor de Eaters er uit gaat zien worden er gesprekken met sponsoren, spelers, vrijwilligers, enz. aangegaan. Ook kunnen dan de toegangsprijzen en de tarieven van de seizoenskaarten worden vastgesteld.
Het streven is om eind juni duidelijk te hebben of de concept begroting op basis van nieuwe informatie moet worden bijgesteld.

De mensen
Momenteel zijn het jeugdbestuur en het Eaters bestuur in gesprek met een aantal potentiële coaches. Wanneer alles meezit, hopen we binnen 1 à 2 weken de gezamenlijke hoofdcoach voor zowel het eerste team alsook de jeugd te kunnen presenteren.
Als er vervolgens ook duidelijkheid is over de competitieopzet zullen gesprekken met potentiële spelers en teammanager worden gestart. Parallel daaraan zal ook naar de ondersteunende organisatie worden gekeken. Het streven is om uiterlijk 1 juni het team te kunnen presenteren.

De competitie
Door Pascal Nuchelmans (voorzitter Belgische IJshockey Federatie) werd toelichting gegeven over de basisgedachte achter de nieuwe competitieopzet.
De insteek is dat er een gezamenlijke league op semiprofessioneel niveau zal ontstaan tussen België en Nederland onder één gezamenlijke en overkoepelende organisatie. Zoals de vooruitzichten nu zijn zal dit inhouden dat er misschien wel 19 teams zullen meedoen in een onderlinge competitie.

Daarnaast kan men zich aanmelden voor een gelijktijdige bekercompetitie. Door deze combinatie is het mogelijk om aan spelers, sponsoren en publiek een structuur te bieden van gemiddeld één thuiswedstrijd per weekend. Op deze wijze bouwen wij aan behoud en aan een gezonde toekomst voor het ijshockey in België en Nederland.

Concrete besluitvorming is er nog niet. Deze zal na afloop van de overlegvergadering van de twee ijshockeybonden (30 april) worden gecommuniceerd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="15px"][vc_gallery type="image_grid" interval="3" images="7230,7231,7232,7233,7234" onclick="link_image" custom_links_target="_self" title="Foto's" img_size="200"][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram