En de coach is …. Christer Dreberg (Zweden)

13 mei 2015

Op 23 april heeft het bestuur van Eaters Limburg gemeld dat de bestuurders van Eaters Limburg en VJB Smoke Eaters in gesprek waren met enkele potentiele coaches.
Het doet de gezamenlijke bestuurders deugd te kunnen aankondigen dat er nu een overeenkomst is bereikt met Christer Dreberg, afkomstig uit Zweden.
De 51 jarige Dreberg heeft een jarenlange coaching ervaring met zowel jeugd alsook senioren teams op hoog niveau.

Zo trainde Christer bij Växjö Lakers, Kallinge/Ronneby, Troja-Ljungby J20, Comet Halden (Norway2) en bij HSC Csíkszereda (hier speelde Eaters in 2012 tegen tijdens de Cont. Cup in Landshut).

Zoals aangekondigd is de intentie van de drie partijen om aan een stevig fundament voor de toekomst te gaan bouwen, gebaseerd op een goede jeugdopleiding en van daaruit doorstroom naar het eerste team. Daartoe zullen ook de lokale team coaches in het leertraject worden betrokken om zo continuïteit te waarborgen.
Het is belangrijk dat alle partijen zich realiseren dat de gekozen route een investering op de lange termijn is en dat daarom de insteek gekozen is voor een samenwerkingsverband van 3-5 jaren. Het aantrekken van spelers “van buiten” zal alleen gebeuren als er echt geen of te weinig lokale spelers beschikbaar zijn om op competitieve wijze op het hoogste niveau te kunnen acteren.

Op een nader te bepalen tijdstip aan het einde van deze maand zal de nieuwe coach in Geleen worden voorgesteld. Hiervoor zal een speciale bijeenkomst worden georganiseerd. Wellicht dat dan ook de voorlopige selectie van het nieuw te vormen team kan worden gepresenteerd.

En verder...

Vanaf deze week zullen ook de gesprekken met sponsoren, potentiële sponsoren en spelers starten om zodoende de benodigde duidelijkheid in huishoudboekje en team te krijgen. Het bestuur, sponsorcommissie en technische staf hopen de gesprekken voor 1 juni te hebben afgerond zodat we in juli de balans kunnen opmaken. Allen realiseren zich terdege dat het erg ambitieus is, maar geven vol gas om deze uitdaging te realiseren! En zodoende tijdig klaar en goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Paul Tummers, Puk Daniels, Wil Zwarthoed en het bestuur van VJB zijn gezamenlijk betrokken geweest bij de selectieprocedure voor een nieuwe coach. Deze gezamenlijke bijdrage door zowel de jeugd alsook het eerste team is een belangrijke schakel in de samenwerking tussen beide partijen om te komen tot het broodnodige solide fundament.
De nieuwe coach zal ondersteund worden door de technisch commissie die bestaat uit Paul Tummers, de “oude” coach Wil Zwarthoed en Lex Eckhardt. Deze laatste namens de VJB Smoke Eaters.

De Technische Commissie heeft overeenstemming bereikt met Peter Knops om verder te gaan als teammanager van Eaters Limburg.

Verdere invulling van functies rond het team en organisatie zullen in de komende 2 maanden onderwerp van gesprek moeten zijn. Een en ander ook afhankelijk van vakanties.

Zodra er verder nieuws of ontwikkelingen te melden zijn, zullen wij de reguliere media in onze regio hiervan op de hoogte stellen, zodat op deze wijze de sponsoren, het publiek en de media ons op de voet kunnen volgen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram