Menu

LACO EATERS TWEE PUNTEN EN VELE KNUFFELS RIJKER

15 december 2014

door: Ben Dols

Vandaag een bijzondere wedstrijd. Voor de derde keer was er de "teddy Bear Toss" in Geleen
Georganiseerd door de supportersvereniging Het Dak Eraf. Bij het eerste doelpunt van Eaters mogen de knuffels het ijs opgegooid worden. Alle inkomsten zijn voor het goede doel KIKA en de knuffels worden deze week uitgereikt aan kinderen in het ziekenhuis.

Ook voor de spelers zelf een belangrijk duel. Na de zeperd ,een dag te voren in Heerenveen, mag het vanavond niet misgaan want Eindhoven is een belangrijke concurrent als het straks om een play-offs plaats gaat.
Eaters is geheel fit en speelt met de U20 internationals, Van Haren en Smith die vandaag terugkeerden van de WK.
Lieke en Bram mochten namens KIKA de wedstrijdpuck in het spel brengen. Ze deden dat onder een luid applaus.

Lang hoefden de ongeduldige knuffelwerpers niet te wachten. Na 4.40 viel het eerste thuisdoelpunt. Daarna werd er minutenlang gedacht aan de kinderen die deze kunffels zouden krijgen. Een fantastisch initiatief. Na een kwartier waren de vele knuffels ingeladen en kon de wedstrijd weer hervat worden. Eindresultaat 4579 knuffels, met dank aan iedereen. Overigen scoorde Adam Hartley het doelpunt.

Toch profiteert Eindhoven van de leuke chaos want het soort even later de gelijkmaker via Don Nichols. Enkele seconden later staat het plots 1-2. En of dat nog niet genoeg is wordt het ook al snel 1-3 door Veschuuren.

Eaters moet vol aan de bak en wordt eindelijk wakker. Jeffrey Mens krijgt nog de beste kans op de aansluiting. Toch komt hij inderdaad op het scorebord want even later weet Hartley wel wat scoren is, 2-3. Wat Kemphanen kan kunnen wij ook. Direct erna wordt het door Van Sloun 3-3 en de wedstrijd is weer open.

Amper bekomen van de eerste periode weet Eindhoven weer de voorsprong te pakken binnen 12 seconden 3-4.
De druk van Eaters wordt groot maar Eindhoven heeft het beste van het spel. Gelukkig blijft het maar bij een doelpunt voorsprong. Beeren, de Brabantse goalie gaat voorop.
Een dubbele tijdstraf voor onze jongens wordt met boegeroep begroet, toch doorstaat men de powerplay. Wanneer de gestraften uit de bank mogen wordt er meteen toegslagen als een van die twee, Jeffrey Mens het doel weet te vinden. Amusement genoeg in Glanerbrook, 4-4.

Een powerplay voor Eaters geeft de kans om op voorsprong te komen. Dat lukt want chaos voor het doel levert een leuke schietpositie op voor Lars van Sloun. Eaters weet weer hoe het moet. De druk blijft op het Brabantse doel . Een snelle aanval levert 6-4 op door Akim.

Eaters ruikt bloed, is ontketend en wil er nog graag eentje bij voor einde periode. Dat lukt op een wel heel bijzondere manier. Een schitterende aanval, tien seconden voor het einde, via van Sloun en Marx levert een goal op voor Mario Mjelelli. Wat een puike tweede periode wat een sterke terugkomst.

De rustperiode wordt gebruikt om de rookpluimen te laten optrekken. Is ook wel nodig voor de arme Eindhovense doelman. Binnen vier minuten moet hij weer vissen op een schot van Ramoul. Hij vraagt meteen aan Akim waar de driepoel te vinden is, want daar kan hij beter gaan vissen.

Hij blijft toch maar staan en het wordt erger voor hem als Jeffrey de negende van de avond laat aantekenen. Na een fikse vechtpartij duurt het even voordat Scheidsrechter Hengst de balans opgemaakt heeft. Drie spelers mogen het kleedlokaal opzoeken. De vraag of de tien nog wordt gescoord blijft niet lang beantwoord. Akim plaatst het beslissende schot achter "visser" Beeren.

Ongelofelijk wat een partij. Halveweg nog achter met 3-4, dertig minuten later winnend van het ijs met 10-5. Het was weer een spectaculair avondje ijshockey aan de Kummenadestraat.

Een Kerstcadeau voor alle trouwe fans. De laatste plaats is weer overgedragen aan de Kemphanen.
Jingle bells, jingle bells.................de herdertjes lagen bij nachte.......... PRETTIGE DAGEN ALLEN.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram