Komend weekend "gewoon" 2 wedstrijden!

12 januari 2017

Beste sportvrienden,

Hoewel de meesten onder ons, in gedachten en soms in daad, al vol bezig zijn met de bekerfinale, zullen onze mannen eerst nog as. weekend twee competitiewedstrijden moeten afwerken. Eerst op zaterdag naar Den Bosch en vervolgens zondag, in eigen huis, tegen Tilburg. Op papier een niet al te moeilijk programma, maar bij onderschatting kon de praktijk wel eens heel anders uitpakken.

Het was immers de Nr. 7 en daarmee rode lantaarndrager van Poule B in de BeNe-liga, Red Eagles Den Bosch, wat Eaters vorige maand dwong tot een overtime en waarmee ons team een kostbaar punt verspeelde. Via doelpunten van Luca Heutmekers, Joey Geurts en Lars van Sloun wist Eaters op een comfortabele 3-0 voorsprong te komen om deze in de laatste 10 minuten van de wedstrijd compleet weer te verspelen. In de overtime wist Joonas Huovinen de winst toch nog in Geleen te houden.

Een dure wedstrijd, niet alleen vanwege het puntverlies maar ook omdat Bob de Pont en Tom Marx deze geblesseerd moesten verlaten. Eaterscoach Jacq Geurts was dan ook niet te benijden na afloop van die wedstrijd. Jacq: “We hebben ze nog zo gewaarschuwd voor onderschatting, hier houdt ik een heel zuur gevoel aan over en zijn de laatste woorden nog niet over gesproken” De wedstrijd van a.s. zaterdag is dan ook een uitgelezen kans voor onze mannen om eea recht te zetten en te laten zien hoe het wel moet. Ook een prima wedstrijd voor onze mannen om zich in de juiste flow te schaatsen richting bekerfinale.

Zondag komt dan de wedstrijd tegen Tilburg. Ook hier betreft het een tegenstander die beslist niet onderschat mag worden. Met spelers als Don Nichols, Alex Loginov, Jeroen van den Broek en goalie Ruud Leeuwesteijn heeft Tilburg kwaliteit genoeg in huis om het onze mannen behoorlijk lastig te maken.

Voor de BeNe-liga speelden beide teams nog niet tegen elkaar. Voor de bekercompetitie 2 maal. Beide bekerwedstrijden wist Eaters te winnen. In Tilburg met 0-4 en een paar dagen later in eigen huis met 5-3. Maar ook in deze laatste wedstrijd liet Eaters de Brabanders van een 5-1 voorsprong terugkomen tot 5-3. Een teken dat je ook tegen dit soort tegenstanders er 60 minuten voor moet gaan en geen moment mag verslappen.

Hoe dan ook, onze mannen kregen en krijgen een geweldig voorbereidingsprogramma met het oog op de bekerfinale. Het is aan hun om die kans en mogelijkheid as. weekend met beide armen aan te grijpen. Zet ‘m op…!!

Ik wens jullie heel veel plezier bij de wedstrijd(en), De puck valt om 20:15 in Den Bosch en een dag later om 19:00 uur in Geleen

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram