Menu

Knallend begin voor de Microz-Eaters bij start van de BeNe League: 8-2 winst op Deurne en Luik

12 november 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]11/11/2018 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen –  Luik (door Jos Janssen)

In het weekeinde van de opening van het carnavalsseizoen speelt de Eaters zijn eerste wedstrijden van de BeNe-league. Gisteravond werd de uitwedstrijd tegen Antwerpen met 8-2 gewonnen. Vooraf werd deze wedstrijd al gezien als een wedstrijd waar de winst binnen gehaald diende te worden. De eerste periode ging qua stand nog gelijk op (1-1). In de 2e periode haalden de Eaters de trekker over en scoorde maar liefst 5x (0-5). In de laatste periode maakte Geleen het af en met een 2-8 in het voordeel van Geleen is men huiswaarts gekeerd.

Vanavond zal het een hele andere wedstrijd gaan worden.  Deze avond komt Luik langs. Luik wat niet alleen een gelijkwaardig team heeft, maar ook veel spelers met een Geleense achtergrond in het team heeft. Dit betekent dus een avond vol met sportieve rivaliteit. Daarnaast kennen deze Luikse spelers het Geleense spel beter als andersom. Regelmatig zijn ze bij de thuiswedstrijden van de Eaters te vinden.

Luik staat bij de beker van België 2e met een doelgemiddelde van +44 uit 10 wedstrijden. Geleen staat momenteel 1e in de beker met eveneens een doelgemiddelde van eveneens +44, echter uit 12 wedstrijden. Luik heeft al 3 wedstrijden in de Bene-league gespeeld, Geleen slechts 1. Beiden hebben gespeeld tegen Antwerpen en hebben beiden 8x gescoord. Geleen heeft daarbij 2 tegentreffers moeten incasseren; Luik 5.

Als we dan de wedstrijden tegen Heerenveen erbij pakken (Luik in de Bene-league en Geleen 2x in de beker), dan heeft Luik pas in de overtime verloren en Geleen eveneens onbeslist met 1x winst en 1x verlies. Al met al hebben beiden teams nagenoeg gelijke scores in de wedstrijd, oftewel dat belooft wat voor vanavond! Geleen start zonder de geblesseerde Luca Heutmekers, terwijl Luik een hele lijn aan geblesseerde spelers moet missen.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Hub van Grinsven junior. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Luikse doel wordt verdedigd door Tom Prodi.

 

1e periode:
De wedstrijd is net een dikke minuut oud als Yan Turcotte voor hooking kan gaan zitten (1:20). De nul blijft op het scorebord staan. Een dikke minuut nadat Yan zijn straf uit heeft gezeten is er een face-off bij het Luikse doel. Matthew Beer wint deze en passed deze op Yan Turcotte die met een one-timer uit haalt en de eerste goal van de avond hard binnen schiet: 1-0 (4:28). Het spel is snel vanavond en golft op en neer, als ook Luik een mooie en snelle aanval op zet en Bryan Henry op assist van Nicolas Rivait de gelijkmaker binnen schiet: 1-1 (07:31). Lang kan Luik niet genieten van deze gelijkmaker want een halve minuut later staat Geleen weer voor. Lars van Sloun gaat met de puck aan zijn stick in de aanval en schiet van rechts op het doel. De puck wordt slechts gedeeltelijk door Prodi tegen gehouden en valt achter hem op het ijs, slechts 10 cm voor de doellijn. Nog voordat hij hem heeft gevonden, geeft Lukasz Bartak de puck het zetje in de goede richting en 2-1 is een feit (8:01). De wedstrijd golft verder op en neer en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Schitterend samenspel wordt over en weer ook afgewisseld met slordig spel, maar inzet en snelheid is er constant. Luik krijgt daarbij nog 2x powerplay, maar kan deze niet verzilveren. Tussenstand na 1e periode 2-1.

2e periode:
Met nog een minuut powerplay mag Luik met een man meer aan de 2e periode beginnen. Hierbij verspelen zij de puck en Nick Verschuren kan met Lukasz Bartak alleen op de goalie van Luik af denderen. Nick passed daarbij op Lukasz en kruist vervolgens voor langs de goalie. Op dat moment haalt Lukasz uit en scoort de 3-1 short handed (20:48).  Door een straf van Yan Turcotte  in de 23e minuut krijgt Luik weer powerplay (22:02). Als daarna Lars van Sloun eveneens een straf (tripping 23:24) krijgt, heeft Luik zelfs 37 seconden 2 man meer op het ijs staan, maar verzuimt te scoren.  Kort daarna krijgt Geleen powerplay doordat Lars Engwegen wegens tripping (27:24) de bank mag warm houden. In een snelle aanval en 1-2tjes tussen Lukasz Bartak en Lars van Sloun, weet uiteindelijk Lukasz te scoren door de goalie helemaal uit positie te schaatsen en staat Geleen ineens met 4-1 voor (28:19). Nog geen halve minuut later is het bijna weer raak als de lat wordt geraakt en de goal uit nood uit het ijs wordt geduwd. Halverwege de wedstrijd zit Kai Willems voor Luik op de bank, als Luik met een man minder kan uitbreken en 2 grote kansen in een aanval gestopt zagen worden door de uitmuntend keepende Rowan Delil. Beide kansen had ik al bijna geteld en niet gerekend op de katachtige reddingen van Rowan. 5 minuten voor het einde van de periode slaat de vlam in de pan. Bij een onbestrafte actie van Paulus op een Geleense speler, gaat Levi Smeets verhaal halen bij Paulus. Als vervolgens Akim Ramoul zich daarmee wilt gaan bemoeien springt Renzo Meulenbeek ertussen. Akim deelt hierbij nog een crosscheck uit richting het gezicht van Renzo en wilt ook met hem op de vuist. Hij heeft daarbij eveneens zijn handschoenen uitgedaan, echter Renzo is slimmer en gaat het gevecht niet aan. Uiteindelijk is het daardoor ook Akim die de meeste straffen krijgt (cross-check, slashing en roughing), maar komt daar eerlijk gezegd ook nog goed mee weg. Als de wedstrijd verder gaat weet Matthew Beer nog de paal te raken. Even later als beide teams weer compleet zijn scoort Nick Verschuren zijn eerste goal van de avond op assist van Matthew Beer: 5-1 (38:23). Met deze stand wordt ook de pauze in gegaan.
Tussenstand na de 2e periode : 5-1 (2-1) – (3-0).

3e periode:
Kennelijk aangeslagen komt Luik de kleedkamers uit en nog voordat zij goed en wel op het ijs staan opgesteld, pikt Nick Verschuren de puck op, schiet deze mooi op het blad van de stick van Matthew Beer die hard de 6-1 in  de driehoek van de goal schiet (40:25).  Als Yan Turcotte dan ook nog de 7-1 binnen schiet over de schouder van de goalie, is de wedstrijd ook ver gespeeld (46:38). Uit bescherming wordt de goalie gewisseld en mag Stef Verhulst het Luikse doel verdedigen. Het lijkt alsof Luik wat meer vertrouwen daardoor krijgt en zij gaan weer aanvallender spelen.  Bij een straf van Geleen en met een man minder op het ijs weet Nicolas Rivait uit te breken en de 7-2 shorthanded te scoren (53:52). Met nog 3,5 minuten op de klok is er wederom een face-off in het aanvalsvak van Geleen en nagenoeg zoals bij de face off waar het eerste doelpunt uit gevallen is, volgt op dezelfde wijze het laatste doelpunt. Matthew Beer wint de face-off, geeft de pass op Nick Verschuren die de 8-2 binnen schiet (56:31).
Eindstand: 8-2 (2-1) – (3-0) – (3-1).

M.O.T.M.

  1. Rowan Delil
  2. Lukasz Bartak
  3. Yan Turcotte

Algemeen:

Vooraf had ik niet verwacht dat we met zo’n groot puntenverschil zouden winnen. De stand is mogelijk wat vertekend, doordat Luik een hele lijn moet missen. Geleen is goed haar spelletje blijven spelen en men weet elkaar steeds beter te vinden. Het spel is in de breedte beter geworden en men is niet meer afhankelijk van slechts een handje vol dragende spelers. Dat is de kracht van dit team dit seizoen tot nu toe. Als Luik compleet is als team zullen we de volle 60 minuten geconcentreerd moeten blijven spelen.

Volgende wedstrijd:
Volgend weekeinde staan wederom 2 wedstrijden op het programma. Op de vrijdag zal de zware uitwedstrijd tegen Nijmegen op het programma staan. Op de zaterdag (!) treden de Eaters aan tegen Leuven. Voor diegene die maandag altijd vroeg uit de veren moeten, een extra reden om op de ZATERDAG naar Glanerbrook te gaan. De puck valt op 20:30 uur… tot dan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://youtu.be/Ji7PrF5dcBI" title="Interview met Levi en Renzo"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt en Jan Hofstede" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1542067574991-c66d3de1-c725-8" include="14500,14501,14502,14503,14504,14505,14506,14507,14511,14512,14513,14514,14515,14516,14517,14518"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram