Kan Microz Eaters de Inter Region Cup winnen?

7 januari 2020

No Meta Box gallery field data found

Vijf gespeeld, vijf gewonnen. Dat is de uitkomst van deelname aan de Inter Region Cup van de Microz Eaters Limburg en tevens de reden dat aanstaande vrijdag 10 januari in Neuwied de beslissingswedstrijd gespeeld gaat worden tegen EHC "die Bären" Neuwied, met als inzet de 1e winnaar van de IRC. Hoe zit het nu precies? Eerst iets over de IRC.

De Inter Region Cup is een tussencompetitie waar twaalf teams aan deelnemen. Drie Nederlandse teams (Heerenveen, Nijmegen en Geleen), drie Belgische teams (Herentals, Leuven en Luik) en zes Duitse teams (Diez, Herford, Neuwied, Hamm, Neuss en Dinslaken). Een aantal Nederlandse teams wilde niet deelnemen om uiteenlopende redenen. Problemen met de bereidheid van eigen spelers en te weinig aandacht voor de jeugd zijn van die gehoorde argumenten. Vooral die laatste is volgens mij toch een grote denkfout.

De IRC is aanstaand weekend volledig uitgespeeld en we mogen toch vaststellen dat, naast fair ijshockey op aardig niveau, ook de jeugd vol aan hun trekken is gekomen. Dat heb ik in de BeNe-League wedstrijden bij de meeste teams toch niet gezien. De leidinggevenden van de clubs die deelnamen waren in ieder geval unaniem in hun oordeel. Deze competitie was een absolute meerwaarde in het groeiproces van het Belgisch en Nederlands ijshockey.

Inmiddels staan we voor het slotweekend van de 1e Inter Region Cup. Eaters staat fier en ongeslagen aan kop net als het Duitse EHC Neuwied dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zonder jullie te veel te vermoeien met allemaal cijfertjes en mogelijkheden is de situatie nu als volgt. Ondanks dat een aantal teams nog 1 of 2 wedstrijden moeten spelen zijn onze Eaters alleen nog in te halen door EHC "die Bären" Neuwied, dat is een feit.

Wint Eaters vrijdag in Neuwied reglementair of in overtime, dan is Eaters de eerste winnaar van de IRC. Wint Neuwied in de reguliere speeltijd dan is Neuwied de winnaar van de IRC. Verliest Eaters in overtime dan kan de slotwedstrijd van EHC Neuwied in Leuven, as zaterdag, nog een rol spelen. Wint Leuven in dat geval die wedstrijd, dan is Eaters IRC-winnaar, wint Neuwied in Leuven dan is Neuwied de 1e winnaar van de IRC.

Eaters speelde de IRC met 5 uit 5 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 33 goals tegen 16 tegentreffers. Neuwied speelde tot nu 4x met winst uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 21 tegen 10. Vooral de wedstrijden van Neuwied tegen Herentals en Heerenveen waren indrukwekkend. Heerenveen werd met een 2-1 verlies naar huis gestuurd en Herentals werd in eigen huis met maar liefst 4-8 verslagen. Uitslagen die erop duiden dat we met een serieus sterke tegenstander van doen hebben, hoewel dat in de Regionalliga West niet helemaal zichtbaar is.

De imports in Duitse dienst #88 Jeff Smith en #94 Sam Aulie en de Duitsers #20 Kevin Wilson en #72 Max Herz zijn de mannen die het netje met regelmaat weten te vinden voor de EHC Neuwied. Goalie Justin Schrörs mag zich, tot nu, de mist gepasseerde noemen met een GAA van 2.00 maar onze eigen Rowan Delil staat heel netjes op een 2e plaats met GAA 2.02 vóór Martijn Oosterwijk (2.62) en Dennis Mollen (4.0).

Het belooft in ieder geval vrijdagavond as om 20:00 uur een spannend duel te worden waar “defence vs forwards” mi het resultaat zullen gaan bepalen. Ik ben vooral benieuwd hoe de “nieuwe aanvalslijnen” gaan functioneren in een wedstrijd tegen een serieuze tegenstander. In de zeer nuttige, met alle respect, “oefenwedstrijd” tegen het jonge Tilburg zag het er, op een paar schoonheidsfoutjes na, prima uit. Welke referee deze beslissende wedstrijd gaat leiden is nog niet bekend.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram