Menu

Doelpuntenfestijn met elke 3 minuten een goal: 20-2

5 januari 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]05/01/2020 BeNe-leaggue-wedstrijd Microz Eaters Geleen – Tilburg
(door Jos Janssen)

Microz Eaters Geleen – Tilburg: Doelpuntenfestijn met elke 3 minuten een goal: 20-2

Gisteren de zware wedstrijd geleverd tegen Herentals. De start van deze wedstrijd was wat ongelukkig doordat Geleen al snel de eerste tegentreffer kreeg en met een eigen goal ook al binnen 5 minuten tegen een achterstand aan keek. Geleen is nog terug gekomen tot op een goal na, maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen in Herentals. Met deze zware wedstrijd in de benen trad Geleen vanavond in eigen hal aan tegen Tilburg. Tilburg staat helemaal onderaan en deze wedstrijd moet dan ook geen probleem zijn.Geleen treedt aan zonder de geschorste Lars Engwegen en Rezo Meulenbeek en zonder de geblesseerde Yan Turcotte en Eetu Moksunen. Sander Kösters verdedigt het Geleense doel en Brad van Ierland het Tilburgse doel. De wedstrijd staat onder leiding van Filip Kalse.

1e periode:
Het was direct duidelijk dat Geleen het overwicht in de wedstrijd had, maar het duurde uiteindelijk tot de 5e minuut eer Geleen begon te scoren. Binnen 2 minuten hadden Akim en Marek al hun puntje binnen. Marek die goed op dreef was scoorde na een kwartier spelen de 3-0 en 15 seconden voor tijd stond de 4-0 al op de teller. Geleen speelde overigens met de lijnen Postma – De Smet – Malinsky, Marx – koumans/Geurts – Van Sloun en Ramoul – Verschuren – Heutmekers.

2e periode:
In de 2e periode was het scoreverloop bijna niet bij te houden.Na de 5-0 kon Tilburg in de 23e minuut nog wel wat terug doen door de 5-1 te scoren, maar daarna kwam Geleen los. Achter elkaar werden nog 7 goals gescoord door Geleen, waarbij ze met een 12-1 stand de periode af sloten. Tussenstand: 12- (4-0) – (8-1)

3e periode:
Ook in de 3e periode was de scoringshonger van Geleen nog niet gestild. Tilburg kon in de 6e minuut van de periode nog wel een keer scoren, maar toen stond de stand al op 14-2. Uiteindelijk wist Geleen nog het 2e tiental vol te scoren en zo hun doelsaldo wat op te krikken. Eindstand 20-2 (4-0) – (8-1) - (8-1)

Algemeen:
Deze wedstrijd was goed voor het doelsaldo. Voor de rest zit er weinig spanning in deze wedstrijden. Ik heb daarbij respect voor Tilburg die wedstrijd na wedstrijd met dit soort standen om moet gaan.
Volgende week zaterdag staat de return tegen Herentals op Geleens ijs op het programma. Geleen heeft in Herentals al laten zien dat zij zeker niet kansloos zijn tegen de sterke Belgen. Het belooft een spektakel te worden. Geleen zal het wel in ieder geval moeten doen zonder de geschorste spelers Meulenbeek en Engwegen. Ik wil deze revanche in ieder geval niet missen.
Tot volgende week.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Jan Hofstede" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1578264161535-3533818a-6836-7" include="16590,16589,16588,16587,16586,16585,16584,16583,16582,16581,16580,16579,16578,16577,16576,16575,16574,16573,16572,16571,16570,16569,16568,16567,16566,16565,16564,16563,16562"][/vc_column][/vc_row]