Niet op de gebruikelijke woensdag, zoals jullie de afgelopen weken gewend waren, maar vandaag op zaterdag: weer twee spelers die we aan de line-up voor het komend seizoen toe kunnen voegen.

De eerste speler die we vandaag begroeten is Julian Markgraaf. De 19-jarige aanvaller (hij was afgelopen maandag jarig) zal aan zijn tweede volle seizoen als Eaters-speler beginnen. Onze nummer 10 kwam in het afgelopen seizoen voor Eaters tot 18 wedstrijden in de BENE-League. Hij scoorde eenmaal namens onze ploeg en tekende voor twee assists.
Hiermee heeft Julian de eerste stap gezet richting deelname aan het WK ijshockey voor spelers onder 20 jaar. De aanvaller is opgenomen in de voorselectie voor de Nederlandse U20-ploeg. De Nederlandse ijshockeybond gaat ervan uit dat op z’n laatst in september de voorbereiding op het jeugd-WK, dat begin 2021 plaats moet vinden, kan beginnen.

Naast Julian zal ook de “Zitterdse jong” Lars Engwegen weer het rode shirt aantrekken. Lars keerde vorig jaar halverwege het seizoen terug. Hiervoor had de 29-jarige aanvaller een 2-jarige afslag naar Luik genomen. Met de Bulldogs won hij in het eerste jaar de Beker van België (2018).
Lars maakte in 2008 zijn debuut voor Eaters en maakte zo dus ook de bekerwinst van 2010, het kampioenschap van Nederland in 2012 en de eerste Ron Bertelingschaal in 2017 mee. Ondertussen staat de teller dan ook op ruim 400 Eredivisie / BENE-League wedstrijden.

Het tekenen van Julian en Lars past precies in het beleid dat Limburg Eaters wil voeren: regionale spelers aanvullen met spelers van buitenaf, die de ploeg sterker maken.