Geen thuisvoordeel in de play-offs: 2x verlies dit weekend!

25 februari 2024

BeNeLeague Snackpoint Eaters Geleen – EHC Die Baeren Neuwied door Jos Janssen

Geleen heeft een moeilijk programma op het einde van de reguliere wedstrijden voordat de play-offs beginnen. Allereerst vrijdag tegen koploper Den Haag en vandaag tegen de sterkste Duitse ploeg Neuwied. Tel daarbij het blessureleed op, waardoor we al langdurig Luca Heutmekers en Mitch Koumans moeten missen. Daar is na afgelopen weekeinde ook nog eens Akim Ramoul bij gekomen. Akim, goed genoeg om mee te draaien in de top van de scoringslijst van Geleen mee te draaien. Jowin Ansems was eveneens afwezig vanavond. Allemaal belangrijke spelers die gemist worden juist op het moment dat Geleen deze hard nodig heeft. Genoeg zorgen dus ook voor de coach Jeffrey van Iersel om een goed game-plan op tafel te leggen. Aan de andere kant heeft Geleen ook gedurende het seizoen genoeg flexibiliteit getoond en menigmaal het publiek daarmee verrast.

Laten we eerst even terug gaan naar de eerste wedstrijd van dit weekeinde op de vrijdag tegen Den Haag. Geleen was daar zeer zeker niet de onderliggende partij en heeft genoeg weerstand getoond en kansen gecreëerd, maar de puck wilde er maar niet in. Halverwege de eerste periode wist Ben Duperreault als eerste die avond het netje te vinden en stond Geleen op een 0-1 voorsprong. Halverwege de wedstrijd kon Den Haag wat terug doen door de gelijkmaker binnen te schieten. Met kunst en vliegwerk werd over en weer de stand in balans gehouden, maar toch moest Geleen in de 3e periode zijn hoofd buigen. Al vroeg werd door Den Haag de 2-1 gescoord en nadat Deniz Mollen ingeruild werd door een veldspeler, wist Den Haag in de laatste minuut nog 2x te scoren. De stand gaf niet de wedstrijdverhouding weer, maar tja, alleen de doelpunten tellen.

Vanavond staat de laatste strohalm (puur theoretisch) op het programma. Geleen staat momenteel vast op de 5e plaats, maar kan ook nog eens stuivertje wisselen met Heerenveen die op de 6e plaats staat met 3 punten minder en een beter doelgemiddelde. Dus minimaal een punt halen vanavond is een must.

Neuwied bezet de 4e plaats met 3 punten meer dan Geleen, maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en een veel beter doelsaldo dan Geleen. Voor Neuwied is de 2e plaats nog in zicht, dus dat geeft dan ook gelijk de machtsverhouding tussen beide teams aan. Geleen zal vol aan de bak moeten, wetende dat aanstaande woensdag ook nog eens de belangrijke halve finale tegen Heerenveen op het programma staat. Die wedstrijd staat in het teken van het kampioenschap van Nederland.

Laten we maar wedstrijd voor wedstrijd kijken. Bij Geleen start Deniz Mollen in de goal en is back-up goalie Gregor Steegmand. De wedstrijd staat onder leiding van Brian Bakker.

1e periode: 

Neuwied wint de face-off maar het is Geleen die de eerste grote kans heeft. Geleen start fel aan de wedstrijd en het is duidelijk wat de Eaters willen. De eerste straf valt na 3 minuten aan Geleense zijde en daar maakt Neuwied dankbaar gebruik van. Van achter de goal weet Jeff Smith de vrijstaande Maximilian Wasser te vinden die met een one-timer de 0-1 binnen schiet. Neuwied krijgt nog eens powerplay, maar weet niet te scoren. Geleen creëert kans op kans en Neuwied heeft het verzorgde spel. Daarna krijgt Geleen powerplay en gelukkig weten zij dit ook te verzilveren, Bradley forrest schiet op doel en Tom Marx tikt de rebound binnen: 1-1.

2e periode: 

Geleen start sterk aan de 2e periode en Neuwied moet aan de noodrem trekken. Hierdoor krijgt Geleen 2x powerplay. Geleen drukt, maar de uitvallen van Neuwied blijven ook gevaarlijk. Bij de laatste powerplay wordt de puck rond gespeeld als Bradley Forrest de puck over de hele breedte op Ben Duperreaux speelt die de open ruimte kan binnen schieten: 2-1. Lang kan Geleen niet genieten van de voorsprong. Binnen 25 seconden schiet Knut Apel keihard vanaf de blauwe lijn in de rechter bovenhoek van het doel. Deniz is kansloos, zeker doordat ook het zicht beperkt was. 2-2. Wat Neuwied kan, kan Geleen ook. Nu eveneens binnen 25 seconden scoort Geleen en pakt weer de voorsprong. Vanaf de goal ziet Yevgen Fadyeyev Matteo Castronovo vrij staan die direct de 3-2 binnen schiet. Geleen krijgt zelfs nog een keer powerplay, maar weet niet te scoren.

3e periode: 

Neuwied komt sterk de kleedkamer uit en Geleen is aan het begin van de periode de weg kwijt. De puck komt maar moeilijk het vak uit en Neuwied kan aanval op aanval lanceren. Door een onhandige klap mag Ben Duppereaux ook nog eens voor slashing de strafbank op zoeken. Neuwied heeft weer powerplay en weet ook met een frommelgoal weer te scoren. Ook deze goals tellen mee en Neuwied heeft weer de voorsprong te pakken. Geleen drukt, beukt en vecht voor wat het waard is, maar komt niet meer aan scoren toe.

Algemeen: 

Geleen mist heel wat belangrijke spelers en dat mag geen excuus zijn. De kansen worden genoeg gecreëerd, maar het vizier staat (nog) niet scherp genoeg. De puck wil er nu eenmaal niet in. Geleen staat nu 6e onder Heerenveen en heeft geen enkel thuisvoordeel. Deze competitie kan iedereen van iedereen winnen, dus er is nog geen man over boord. Daarnaast zijn play-offs wedstrijden op zich. Alles is nog mogelijk….. maar dan moet de puck er wel eens in gaan.

Volgende wedstrijden: 

Woensdag staat in het teken om het kampioenschap van Nederland. Er zijn dit jaar maar 3 Nederlandse ploegen op het hoogste niveau in de competitie aanwezig. De classificering is naar het resultaat in de (onderlinge) competitie die in de BeNe-league zijn gespeeld. Daarin is Den Haag als eerste geplaatst en gaat daardoor automatisch naar de finale. Geleen en Heerenveen moeten woensdag onderling beslissen wie de 2e finalist gaat worden. Doordat Geleen hoger staat dan Heerenveen hebben zij hierbij ook thuisvoordeel. Zeker belangrijk, aangezien de halve finale (net zoals de finale) over slechts een wedstrijd wordt beslist. Zorg dat je erbij bent om Geleen in de Hel van het Zuiden aan te moedigen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram