Eaters-knuffels in Oekraïne

9 februari 2024

Een deel van de beren en knuffels die tijdens de afgelopen Snackpoint Teddy Bear Toss op het ijs belandden, hebben hun weg gevonden naar het door oorlog geteisterde Oekraïne. STEL-voorzitter Ron Lahay: “Toen het na de Toss tijd was om de beren en knuffels af te leveren bij de kinderafdeling van het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen en de Vincentius-vereniging in Geleen, bereikte ons het verzoek om een aantal ter beschikking te stellen voor de kinderen in Oekraïne. Natuurlijk hebben we graag aan die wens voldaan.”

Het verzoek kwam van Samen Sterk - Samen Vrij, een stichting die zich inzet voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Hun belangrijkste doelgroepen zijn door oorlogsgeweld en andere omstandigheden in nood geraakte (wees)kinderen, ziekenhuizen, getroffen burgers en dieren. Er wordt samengewerkt met de Oekraïense stichting Wij zijn Sterk, Wij zijn Vrij.

Op de facebook-pagina van de stichting Samen Sterk - Samen Vrij was onlangs dit bericht te lezen: Na Kerstmis mochten we van ijshockeyclub Snackpoint Eaters in Geleen twee grote zakken met knuffels van de "Teddybear toss" ontvangen. Deze knuffels zijn op donderdag 18 januari allemaal mee gegaan op transport naar Oekraine. Veel kinderen kunnen we daarmee een glimlach op het gezicht toveren. Dankjewel Snackpoint Eaters voor dit mooie gebaar!”

Lahay: “Dat is natuurlijk hartverwarmend om te lezen. We zijn blij dat we op deze manier iets voor die kinderen hebben kunnen betekenen. Al is het maar een klein gebaar. De situatie in Oekraïne ging ons altijd al aan het hart en is sinds de komst van Yevgen Fadyeyev (die momenteel op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Polen voor zijn land speelt) naar Snackpoint Eaters Limburg alleen maar persoonlijker geworden.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram