Derde import voor Snackpoint Eaters Limburg

19 juli 2023

De derde import is een forward die luistert naar de naam Yevgen Fadyeyev. Yevgen is 25 jaar oud, is 1m80 lang en weegt 77kg. De rechts-schietende aanvaller is geboren in Kiev (Oekraïne) maar is voornamelijk actief geweest in het buitenland. 

In 2011 vertrok hij al op 13-jarige leeftijd naar Amerika.  In de Atlantic Youth Hockey League kwam hij drie seizoenen uit voor de Wilkes-Barre/Scranton Knights. Daarna verhuisde hij naar de United States Hockey League, waar hij drie jaar speelde voor de Madison Capitols. In die periode vertegenwoordigde hij ook zijn land op het U18-WK. De vier seizoenen die daarop volgden, was Yevgen te vinden in de selectie van Ohio State University (NCAA universiteits-liga). In 2021 keerde hij terig naar zijn geboorteland en verdedigde hij de kleuren van Sokil Kiev. Afgelopen seizoen kwam hij pas laat in het seizoen op het ijs en wel in Krefeld (Oberliga) waar hij o.a. tegen Mees de Wit speelde. De afgelopen twee WK’s kwam hij ook uit voor de seniorenselectie van zijn land.

Jeffrey van Iersel is in zijn nopjes met Yevgen: “Hij is een heel snelle en mobiele speler, die technisch goed geschoold is. Hij komt uit de hoogste juniorencompetitie in Amerika en heeft ook al twee senioren-WK’s achter zijn naam staan. Yevgen heeft een lastige periode achter de rug maar is enorm gedreven. Ik verwacht dat ook van hem terug te zien op het ijs. Hij zou zomaar eens hoge ogen kunnen gaan gooien in onze competitie. Ik ken zijn coach van vorig jaar in Krefeld en die gaf enkel goede feedback over hem.”

Yevgen Fadyeyev, die zich momenteel in Praag voorbereid op het komende seizoen, gaat bij Snackpoint Eaters Limburg spelen met rugnummer 12. 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram