Menu

De voorbeschouwing | Ron Berteling Schaal 2017

22 september 2017

Beste sportvrienden,

De periode van oefenen zit erop en vanaf as. weekend gaat het bij de Eaters alleen nog om wedstrijden die er toe doen. Eerst de Ron Berteling Schaal (as. zondag) vervolgens de bekercompetitie en uiteindelijk dan de strijd in de BeNe-liga. Zoals gezegd, zondag 24 september om 19:00 uur starten de Eaters het seizoen met de strijd om de Ron Berteling Schaal. Tegenstander is, net als afgelopen seizoen, de Unis Flyers uit Heerenveen. Vorig jaar wisten de Eaters vriend en vijand te verrassen door de 1e prijs van het seizoen in de wacht te slepen.

Via doelpunten van Mens, Huovinnen, Krzak en Van Sloun wist Eaters de RBS met een 4-3 overwinning binnen te slepen. Dit tot frustratie van de Friezen die hun vizier vorig seizoen op 4 prijzen hadden gericht. Het Nederlands kampioensschap, de beker en de BeNe-liga belanden allemaal in Heerenveen maar de RB-schaal bleef in Geleen. Coach Nason was heel duidelijk betreffende zijn doel dit jaar: “Dit gaat ons niet nog eens gebeuren. Die schaal gaat dit jaar mee naar Friesland”

In tegenstelling tot de selectie van de Eaters is het team van Heerenveen vrijwel ongewijzigd tov. vorig seizoen. Alleen back-up goalie Vos verliet de selectie en werd vervangen door de van Groningen afkomstige Jeff Honebeeke en toegevoegd werd de 18 jarige tallentvolle Tobie Collard (ex- Amsterdam). In de oefenperiode speelde Heerenveen slechts 1 wedstrijd. Tegen een niet compleet Eindhoven, welk diverse spelers moest missen, werd met 3-7 gewonnen. Opvallend was dat er niet gespeeld werd met de befaamde Postma-Bezak-Demelinne line. Vanavond (vrijdag 22 sept) spelen de Flyers nog een oefenwedstrijd thuis tegen Den Haag.

Het belooft zondagavond een interessant duel te worden waar beide teams diep zullen moeten gaan om de 1e prijs van het seizoen in de wacht te slepen. Met thuisvoordeel en onze steun kan het wel eens positief gaan spoken in Glanerbrook. Heel veel plezier bij de wedstrijd.

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram