Menu

De Voorbeschouwing | Een weekend Leuven

17 november 2017

Het vrije weekend, vanwege succesvolle interland verplichtingen, is weer achter de rug en we kunnen ons weer volledig concentreren op de BeNe-liga. Twee wedstrijden staan er dit weekend op het programma tegen een en dezelfde tegenstander. Zowel zaterdag als zondag zal de tegenstander de Chiefs uit Leuven zijn. Let op..!! We beginnen zaterdagavond om 20:30 uur in Geleen en vervolgens zondagavond om 18:15 uur in Leuven.
 
 
Leuven begon goed aan het seizoen door in de eerste wedstrijd voor de Beker van België het sterke HYC Herentals te verslaan. Het vervolg van die competitie verliep wisselvallig door opmerkelijke winstpartijen maar ook evenzoveel verliesbeurten. In de BeNe-liga speelde Leuven tot nu 3 wedstrijden en presteerde daarin niet minder wisselvallig. Het sterke Eindhoven werd met 5-4 verslagen om vervolgens met 13-1 te verliezen in Nijmegen en een dag later weer met 9-1 te winnen van Tilburg. Wetende dat Tilburg in haar onderlinge wedstrijden met Nijmegen de baas was.
 
Spelers van elders die dit seizoen al tegen Leuven speelden kenmerken het Leuvense team als een taai team. Van onderschatting mag beslist geen sprake zijn. De kracht zit vooral in de kwaliteiten van een aantal individuen. Opvallende namen zijn de jonge (18 jr.) Amerikaan Alec James die het in zijn 2e Leuvense jaar in de BeNe-liga opvallend goed doet en de twee imports Scott Wamsganz en Eric Springer.
 
Scott Wamsganz is een 25-jarige aanvaller uit Anchorage, Alaska. De linker winger speelde vier seizoenen in de NCAA voor Colorado College. In die vier seizoenen kwam Wamsganz tot 12 goals en 17 assists in 103 wedstrijden. Het afgelopen seizoen maakte de aanvaller zijn debuut in de ECHL. Zijn eerste seizoen leidde hem langs drie teams waaronder de Alaska Aces. Voor drie verschillende ploegen speelde Wamsganz 27 wedstrijden waarin hij 1 goal en 1 assist noteerde.
 
Eric Springer is een 28-jarige verdediger uit Wrightstown, Wisconsin. Springer speelde vier jaar in de NCAA voor de University of Wisconsin. Daarna begon de 1.75 meter lange verdediger zijn profloopbaan in de ECHL bij Ontario Reign in 2012. Vervolgens speelde Springer voor vijf verschillende teams in de ECHL, alvorens hij gedurende het afgelopen seizoen wisselde naar Fayetteville FireAntz in de SPHL. In totaal kwam de Amerikaan in de ECHL tot 173 wedstrijden waarin hij goed was voor 5 goals en 41 assists.
 
 
Beide wedstrijden staan onder leiding van Hub van Grinsven Jr.
 
Heel veel plezier bij de wedstrijd(en)
 
Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram