DE VOORBESCHOUWING: AMSTERDAM TIGERS ZONDAG IN LACO GLANERBROOK OP BEZOEK

2 februari 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De dagbladen, weekbladen, IJshockey Nederland, FaceoffNL, zelfs De Bond en ja ook ik als schrijver van de Eaters voorbeschouwingen deed er aan mee. Iedereen wist het te melden. Eaters speelt de Final Four…!!! Maar slecht nieuws. We zijn allemaal vergeten dat ook Amsterdam nog steeds kans maakt op deelname aan die Final Four. Eaters staat immers nu met 37 punten op de ranglijst maar Amsterdam kan er nog 42 halen. Gezien het programma van Amsterdam moeilijk, maar het kan.

Het goede nieuws is dat onze Eaters en Amsterdam elkaar zondagavond in een “6-punten wedstrijd” gaan treffen en dat zodoende onze mannen aan iedere vorm van speculatie een eind kunnen maken door die wedstrijd te winnen. Winst betekent immers dat Eaters onbereikbaar wordt voor Amsterdam. Van de andere kant mag je verwachten dat Amsterdam als een groep samenwerkende tijgers, die voor hun laatste kans strijden, aan die wedstrijd gaan beginnen. Zij MOETEN immers winnen. Hoe dan ook, het gaat ergens om.

Eaters en Amsterdam troffen elkaar eerder dit seizoen in de hoofdstad. Een wedstrijd waar Eaters zeer goed uit de startblokken kwam en via doelpunten van Huovinnen, Liimaitanen, Van Sloun, Marx, Krzak en Moors halverwege de wedstrijd al op een formidabele 0-6 voorsprong stond. Daarna kwam Amsterdam via Versteeg en Pohlman terug tot 2-6 wat tevens ook de eindstand betekende. Het was een van de weinige wedstrijden dit seizoen waar Eaters vrijwel compleet kon spelen. Alleen Maxime Pellegrims was toen afwezig.

Amsterdam, wat beschikt over een jong getalenteerd team, kent een wisselvallig seizoen. De Amsterdammers wisselen sterke wedstrijden moeiteloos af met dikke nederlagen. Winnen van onder andere Luik, Nijmegen en een close verliespartij tegen Den Haag vertellen echter dat het een team betreft met kwaliteit. Een team waar zeker, ondanks de eerdere, schijnbaar eenvoudige winst in Amsterdam, serieus rekening mee gehouden moet worden.

Resultaat bepalende spelers bij Amsterdam zijn de inmiddels 46 jarige John Versteeg en de nog jonge Ivan Muso en Calvin Pohlman. Mannen die het netje weten te vinden en er mede voor zorgen dat hun team qua scoren zich op een gelijk niveau bevindt als onze Eaters. Defensief doet Eaters het een stuk beter. Waar onze mannen 59 tegentreffers moesten incasseren in de BeNe-competitie staat de teller bij de Amsterdammers inmiddels op 98 tegentreffers. Een leuk weetje, Eaters is op Heerenveen na het minst gepasseerde team in competitie als we naar het gemiddeld aantal tegentreffers p/wedstrijd kijken.

Coach Andy Tenbult wist van de week al te melden dat zijn team tegen Amsterdam het zelfde spelletje gaat spelen als tegen Eindhoven en Heerenveen. Ook vertelde hij dat hij optimaal van zijn selectie gebruik gaat maken en dus met alle beschikbare spelers gaat werken. Alleen Maxime Pellegrims zal nog afwezig zijn.

De wedstrijd van zondag begint om 19:00 uur en staat onder leiding van Martin de Wilde met op de lijnen Bryan Adams en Gert-Jan Zigterman. Heel veel plezier bij de wedstrijd.

Kom de mannen steunen, kun je nou echt niet kijk dan naar de LIVESTREAM, mogelijk gemaakt door Born, Microz en wedstrijdsponsor INTERTEK!

Foto en tekst: Jan Hofstede[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=GIDJaY7hiIk" title="BEKIJK HIER DE WEDSTRIJD LIVE!"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram