Menu

De drie van Gelaen gaan vandaag voor GOUD!

29 april 2018

Het Nederlands team speelt vandaag om 16.30 u tegen Australië om de gouden medaille tijdens het WK Div 2A in Tilburg. Stille krachten achter het beste team sinds jaren zijn de Geleense mannen Bert Simons, Emile Janssen en Mike Ninaber.

Voor Bert is het al het 17e WK bij de senioren, ook ging hij mee 2x mee met de U20 en ging hij  begin dit jaar nog met de dames U18 naar het WK in Mexico.

In Mexico pakte hij ook al goud, dus Bert kan het seizoen afsluiten met 2x goud. Bert is ervan overtuigd dat Nederland de Aussie zullen verslaan.

Net zoals bij de Eaters verzorgt Mike samen met Bert het equipement van de spelers. Van drinkflessen in de bank, tot de sticks en het overige materiaal, deze zijn bij Mike steeds in goede handen.

Het werken, dit jaar, met de grote groep Tilburg spelers bevalt de mannen wel, ze zijn super vriendelijk, professioneel en gemotiveerd.

Het is een eer om met zo'n geoliede groep te werken. Veel respect voor deze mannen om na zo'n lang seizoen met ook nog eens veel reizen en daarnaast ook nog eens een baan of studie toch super gemotiveerd aan het WK deel te nemen. Met hun erbij maakt het dit allemaal een stuk eenvoudiger.

De derde Geleense stille kracht is Emiel 'DOC' Janssen, die samen met fysiotherapeut Richard van Delft de medische staf vormt. Emiel is als teamarts verantwoordelijk voor alle medische zaken rondom het nationale team.

Dit doet hij in goede samenwerking met Mike en Bert,de coaches en de overige stafleden. Het betreft uiteraard eerste opvang van letsels en blessures op en rond het ijs bij wedstrijden in de voorbereiding en trainingen en wedstrijden tijdens het toernooi.

Tijdens het toernooi heeft hij een soort huisartsen functie voor het hele team. Tijdens dit toernooi is hij tevens in de ochtenden back up voor de toernooiarts, dit voor alle teams en scheidsrechters.

Dit toernooi heeft weinig echte grote problemen gekend, naast het verzorgen van enkele wonden en kneuzingen van neuzen, lippen en vingers, en een van een geruptuteerde niercyste herstellende speler, heeft hij op de eerste rustdag met slechts een speler op de spoedeisende hulp gezeten. Het bleek dat zijn enkel de avond ervoor niet was gekneusd, maar gebroken.

Het kostte nogal wat overredingskracht om de dames en heren medici zo ver te krijgen een röntgenfoto te maken omdat ze niets begrijpen van het totale gebrek aan kleinzieligheid van onze jongens. Ze konden niet begrijpen hoe de speler met een gebroken enkel gewoon de spoedeisende hulp kwam binnenwandelen.

De speler had ondanks zijn, achteraf, gebroken enkel de tegenspeler die hem cross checkte nog eens even een lesje geleerd nadat deze zijn straf had uitgezeten..

Emile gaat er net als Bert en Mike vanuit dat de GOUDEN medaille straks om hun nek hangt!

Foto's: Mike Ninaber en Lex Eckhardt

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram