Menu

Competitieopzet seizoen 2023-2024: negen ploegen en internationaler dan ooit

17 augustus 2023

Het ijshockeyseizoen 2023-2024 staat voor de deur en deze editie belooft een verrassende verandering met zich mee te brengen voor de ijshockey liefhebbers in de Benelux-regio en Duitsland. Vanaf het laatste weekend van september wordt het startschot gegeven met een gloednieuwe competitie met drie teams uit Nederland (Den Haag, Heerenveen en Geleen), vier uit België (Herentals, Leuven, Mechelen en Luik) en twee uit Duitsland (Diez en Neuwied), wat zorgt voor een internationaal tintje dat het niveau zomaar naar een hoger plan zou kunnen tillen.

 

Het seizoen begint met de BNL Cup. In deze bekercompetitie, die van eind september tot half december loopt, spelen alle negen teams één keer uit en thuis tegen elkaar. In de tweede helft van december spelen de top vier teams de halve finales in een best-of-three serie. De winnaars spelen de finale in één allesbeslissende wedstrijd. Waar die gaat plaatsvinden moet nog worden bepaald.

 

Na de BNL Cup volgt de BNL Competitie die tot maart duurt. Ook hierin nemen alle negen clubs het tegen elkaar op in een uit- en thuiswedstrijd. Alle ploegen starten weer met een schone lei, dus met nulpunten.

Voor de (best-of-three) play-offs die daarop volgen, valt één team af. Ook de volgende PO-ronde wordt in dit format gespeeld. De finale wordt beslist in een best-of-five serie.

 

De strijd om de Beker van Nederland vindt komend seizoen plaats onder auspiciën van IJshockey Nederland. De drie Nederlandse BNL-teams nemen het hierin op tegen de vijf Eredivisie-teams uit Eindhoven, Leeuwarden, Zoetermeer, Groningen en Amsterdam. De loting van de wedstrijden in de best-of-two kwartfinales, zal plaatsvinden tijdens de Ron Bertelingschaal ijshockey-dag op zaterdag 23 september in Amsterdam. De kwartfinales worden gespeeld in het weekend van 27-29 oktober 2023. De halve finales vinden in een best-of-three format plaats in het weekend van 8-10 december met een eventueel beslissend derde duel midweeks. De bekerfinale vindt plaats op zondag 4 februari 2024.

 

En wie wordt er Kampioen van Nederland? Ook dit competitie stuk valt onder IJshockey Nederland. De strijd om het Kampioenschap van Nederland vindt plaats in één allesbeslissend duel tussen de twee best geklasseerde Nederlandse ploegen uit de BNL Competitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 3 maart 2024. Plaats van handeling moet nog worden bepaald.

Bekijk HIER het hele programma.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram