COACH CORNER by Christer Dreberg | 4

15 oktober 2015

Een goed weekend met 6 punten

Na weer een week trainen in Maaseik hebben we afgelopen weekend de volle punten behaald. De wedstrijd van zaterdag tegen Red Eagles Den Bosch was verre van de beste wedstrijd. We kunnen veel beter spelen maar de winst was volledig terecht. Den Bosch speelt slim ijshockey en maakte het ons moeilijk, maar we kunnen dit soort spel steeds beter aan. Een 3-1 uitoverwinning en 3 punten is altijd welkom. Ik ben dus blij met de punten, maar niet met de wedstrijd.

De “thuiswedstrijd” van zondag tegen Heerenveen, die in Aken werd gespeeld, is met afstand onze beste wedstrijd tot nu toe over 60 minuten bezien. Heel goed om te zien dat we ons spelpeil drie periodes lang kunnen volhouden. Onze prestatie was niet perfect, maar het is duidelijk dat we ons topniveau weer verhoogd hebben. Ik vind dat onze 4-2 overwinning een goede weergave van de wedstrijd is. Het was een goed gespeelde wedstrijd met mooi ijshockey: twee goede teams op het ijs en een goed fluitende scheidsrechter zorgden ervoor dat dit een mooie belevenis was.

We hebben weer getraind in Maaseik en ons gefocust op de wedstrijden van dit weekend: zaterdag “thuis” tegen Turnhout (in Maaseik om 20.30 uur) en zondag uit bij HYC Herentals (om 20.00 uur). We kunnen er zeker van zijn dat Turnhout snakt naar revanche voor onze winst in de vriendschappelijke wedstrijd. Een nieuwe wedstrijd en volledig nieuwe omstandigheden. We moeten 100% voorbereid zijn om deze missie te volbrengen, en die missie is: 3 punten mee terug naar Geleen!

De wedstrijd van zondag tegen HYC Herentals is voor mij een eerste kennismaking. Spannend en wederom een interessante uitdaging, want ze hebben hun eerste wedstrijden overtuigend gewonnen. Hun eerste zege zijn ze echter kwijtgeraakt omdat ze een niet-speelgerechtigde speler hadden opgesteld. De 5-0 winst en 3 punten waren een paar uur na de wedstrijd omgezet in een 0-5 nederlaag en 0 punten. Onzorgvuldigheid van het hoogste niveau, maar zeker een wijze les – ook voor andere clubs. We maken allemaal fouten, maar sommige fouten zijn zichtbaarder dan andere. Herentals heeft verschillende bekende spelers, maar zoals altijd gaan we voor de winst!

We kijken uit naar wederom een interessant weekend.
We weten wat we gedaan hebben, maar wat we nog gaan doen is het enige waar we invloed op hebben.

Met vriendelijke groeten,
Christer Dreberg – Hoofdcoach

christer thumbs up

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram