Blik op het weekend: Nijmegen Devils op bezoek

7 december 2016

Door Jan Hofstede:

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend wisten onze mannen 5 van de 6 beschikbare punten te veroveren en daarmee van plaats 5 naar plaats 3 te stijgen op de ranking in Poule B. Eerst werd op zaterdag Zoetermeer, in eigen huis, met 1-7 verslagen en daags daarna werd in een moeizame wedstrijd ook Den Bosch aan de kant gezet, maar daar was wel een overtime voor nodig met als gevolg dat er onnodig een punt werd afgegeven. Minder gelukkig verliep het weekend voor Tom Marx, Bob de Pont en Slawomir Krzak die allen tegen een vervelende blessure aanliepen.

Dit weekend wordt er slechts één wedstrijd gespeeld door onze mannen. In Glanerbrook mogen de Eaters de Nijmeegse Devils ontvangen. Het team van coach Mizerek bezet op dit moment de laatste stek op de ranking van poule A met 4 punten uit 7 wedstrijden. Nijmegen speelde afgelopen weekend twee wedstrijden. Eerst werd er in Amsterdam verloren maar wist Nijmegen wel een overtime af te dingen, maar daags daarna kregen de Devils een enorme draai om de oren van het Tilburg BeNe-team. Met maar liefst 10-3 verlies moesten de Gelderlanders weer huiswaarts.

Net als bij de Eaters kampt ook Nijmegen met stevig blessureleed. Naast de kruisbandblessure van Willem Gloudemans zijn daar Jake en Wesley Hendriks, Dylan Kost en Jay Plamont (gebroken vinger) nog bijgekomen. In Nijmegen spreekt men over langdurige blessures dus de kans is aannemelijk dat die spelers ook as. weekend niet op het ijs zullen staan.

Wel wist Nijmegen zich te versterken met Canadees Thomas Stuart-Dant. Een makkelijk scorende aanvaller die de Nijmeegse club praktisch in de schoot geworpen kreeg door zijn geplande bezoek aan Nederland. Thomas is een kleinzoon van een Canadese bevrijder en komt de West-Europese cultuur snuiven. Stuart-Dant (#9) is een 25-jarige links schietende center uit Winnipeg en is met zijn 1.82 m en 82 kg een stevig gebouwde speler. Thomas is in Nederland op basis van een WHP, het Werking Holiday Program voor Canadezen. Hij gaat naast zijn culturele programma als vrijwilliger zijn hobby bij de AHOUD Devils uitoefenen. De nieuweling speelde inmiddels 3 wedstrijden voor zijn nieuwe club en wist daarin 8 punten te vergaren (4 goals + 4 assist) Afgelopen weekend speelde hij in een lijn met Peter Visser en de 16 jarige Eef Gerritsen.

As weekend is ook de start van het wereldkampioenschap U20. Het nationale U20-team gaat naar Tallinn in Estland van 11 tot en met 17 december 2016. Dat betekent voor onze Eaters dat zij naast geblesseerde spelers ook geen gebruik kunnen maken van Joey Geurts en Kai Willems en Nijmegen zal het dan moeten doen zonder haar grootste talent Wessel Copier. Bert en Mia Simons zullen het ook alleen moeten doen aangezien ook onze materiaalman Mike Ninaber meegaat naar het WK. Ik wens in ieder geval alle betrokken spelers en begeleiders veel succes maar bovenal heel veel plezier bij hun kampioenschap. Zet ‘m op…!!

Rest me nog iedereen heel veel plezier te wensen bij de wedstrijd Laco Eaters-Nijmegen Devils. De puck valt om 19:00 uur. Tot zondag

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram