Best of 2 serie tegen Amsterdam komend weekend

29 februari 2016

De kwartfinale word gespeeld volgens een Best of 2, tegenstander is de nummer 4 uit poule A; Amsterdam Tijgers.

Komende zaterdag speelt Laco Eaters eerst in de hoofdstad, de wedstrijd begint om 18:00u. Zondag 6 maart is dan de return in Geleen. De wedstrijd begint pas om 20:30 uur dus niet op gebruikelijke tijdstip, dit i.v.m. een thuiswedstrijd van het 1e Divisie team.

Een best of 2 word niet zo vaak toegepast daarom hieronder de duidelijke regels:

bron: www.nijb.nl, reglementen, BeNeleague, speelreglement, artikel 16:

16. Best-of-two serie

a. In een best-of-two serie spelen twee teams om het beste resultaat over twee wedstrijden.

b. Het team met de meeste wedstrijdpunten wint de best-of-two serie.

c. Indien het aantal wedstrijdpunten gelijk is, wint het team met het hoogste doelsaldo de best-of-two serie.

d. Beide teams spelen een thuiswedstrijd. De volgorde van de wedstrijden wordt bepaald door de rangschikking voorafgaande aan de serie. Het team met de hoogste rangschikking speelt de tweede thuiswedstrijd. De competitieleider kan op basis van de beschikbare ijstijd een andere volgorde bepalen.

e. Indien de stand na de reguliere speeltijd van de eerste wedstrijd gelijk is, volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out.

f. Indien de eerste wedstrijd in de reguliere speeltijd is beslist en de stand na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk is, wint de winnaar van de eerste wedstrijd de best-of-two serie. Er volgt geen verlenging.

g. Indien beide wedstrijden na de reguliere speeltijd zijn beslist en de best-of-two-serie is nog niet beslist, volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out. Het team dat in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint de best-of-two serie.

h. Indien de eerste wedstrijd na een verlenging of shoot-out is beslist en de stand is na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk, dan volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out. Indien de winnaar van de eerste wedstrijd in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint dat team de best-of-two serie. Indien het team dat de eerste wedstrijd heeft verloren in de verlenging scoort of de shoot-out wint, volgt een (mogelijk tweede) shoot-out. Het team dat deze (mogelijk tweede) shoot-out wint, wint de best-of-two serie.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram