Menu

ZWAAR GEHAVEND TEAM EATERS HAALT BINNEN ANDERHALVE PERIODE DE WINST BINNEN

29 februari 2016

Door Jos Janssen

Vanavond stond de wedstrijd Eaters Leuven op het programma. Een wedstrijd waarvan vooraf nog onbekend was hoe deze zou eindigen. De Eaters traden aan zonder de geblesseerde Marx, Tummers, Gielen en ook Don Geerts ontbrak vanavond. Daarnaast had Leuven de vorige wedstrijd thuis van de Eaters gewonnen. Voor de Eaters en Leuven stond niets meer op het spel. Eaters had zijn plek in de kwartfinales al eerder zeker gespeeld, Leuven kon vanavond de 4e plek niet meer veroveren.

De eerste periode stonden de Eaters solide op het ijs en ook al na 30 seconden hadden zij de eerste goal gescoord. Bij de eerste beste aanval van Leuven wist Luca de puck aan de blauwe lijn bij het verdedigingsvak te onderscheppen en kon samen met Brad Westerman op de goalie af schaatsen waarna Brad de pass van Luca trefzeker af ronde. “Helaas” wist Leuven zich binnen 2 minuten te herstellen en ook zij wisten middels een tip inn een mooie aanval om te zetten in punten. De stan was weer gelijk, 1-1. Een kleine 5 minuten later komt de mooiste goal van de avond. Akim schaatst vanuit eigen vak mooi door het aanvalsvak binnen en geeft een perfect op maat zijnde back-hand-pass op Lars die deze verzilverde, 2-1. Vervolgens golfde de wedstrijd redelijk over en weer en zes minuten later wist Geurts zich vrij te worstelen en kon alleen het aanvalsvak van Leuven binnen schaatsen, omringd door 2 Leuvenaren, waarbij hij onderuit ging. Hij mocht vervolgens een penalty-shot nemen die hij helaas niet verzilverde. 3 minuten later weet Akim weer als perfecte aangever Munichman te bereiken die de puck droog en hoog in het netje knalde. Met nog vier minuten op de klok werd de wedstrijd verder uitgespeeld.

In de pauze was kennelijk veel tactiek te bespreken en de scheids JP de Brabander had kennelijk zijn vrouw beloofd om vanavond een keer op tijd thuis te zijn. Kennelijk waren de spelers in zijn beleving te lang aan het thee leuten, waardoor hij beide teams de onnozele straf van delaying the game gaf. Het nut van deze straf is mij nu nog steeds niet duidelijk aangezien er niemand voor of echt nadeel van heeft. Maar goed, hij had zijn punt… Na amper twee minuten in de 2e periode is Lars attent bij de rebound en tikt de 4-1 binnen. Kort hierna schijnt er bij de toegangsdeur achter de goal iets met de boarding te zijn wat moet worden gerepareerd. Veiligheid voor alles! Eigenlijk was er tot nu toe een wedstrijd geweest waarbij mooi en gedreven ijshockey werd gespeeld. Door de onderbreking van de reparatie is eigenlijk de wedstrijd een beetje omgeslagen en werd het mooie spel nu afgewisseld door rommelig ijshockey. Glenn Bakx weet nog te scoren en met 5-1 weet je dat de winst niet meer uit handen wordt gegeven en mocht Rowan zijn helm af zetten en ging Stef verder de goal verdedigen. Ondanks dat Rowan vanavond er maar eentje had doorgelaten, was dit zeker niet een van zijn betere wedstrijden. Hij kwam wat onzeker op mij over. Stef stond net goed en wel zijn veters aan te trekken en zijn helm recht te zetten, toen het eerste schot op hem gelost werd en hij een werelsave maakte. Klatsboem, hier is ook het visitekaartje van Stef!
In de derde periode werd eigenlijk het rommelige spel voortgezet en kon Van Iersel het enige wapenfeit van Geleen de boeken in laten schrijven: een hoge droge knal in het dak van de goal en de 6-1 was een feit. Drie minuten voor tijd weet Leuven nog een keer het netje te vinden en de wedstrijd is gespeeld: Eindstand 6-2, seizoen afgelopen voor Leuven.

Eaters heeft in de 1e periode goed laten zien wat ze wél in huis hebben, echter als ze verder zo spelen als in de 2e en 3e periode, is voor ons het seizoen ook weer snel afgelopen. Ik hoor positieve geluiden uit de ziekenboeg en hoop dat we vanaf nu met een voltallig(er) team de play-offs in kunnen gaan. Als we een collectief vormen dan zijn er kansen…

Positief vanavond waren (wederom) Luca, en Bob. Qua conditie onuitputtelijk en overal in het veld te vinden. Akim stond op scherp en ook Lars van Sloun liet weer een aardige pot zien.

De Play-offs zijn weer hele andere wedstrijden en is elke wedstrijd een gevecht op zich. Veel kans om fouten te maken zijn er niet dus de vizieren moeten vanaf nu op scherp staan en dat ook de volle 60 minuten lang. Het spannendste gedeelte van de competitie komt eraan en ik hoop dat we weer in een overvolle hal de winst naar binnen gaan slepen!

Tot volgende wedstrijd… zondag 20:30 uur, GAME 2 vs Amsterdam van de Best of 2 serie!