BENE LEAGUE CUP FINALE IN GELEEN!

11 december 2023

De finalisten van de BeNe-League Cup en het BeNe-League bestuur zijn eruit: de finale tussen Unis Flyers Heerenveen en Snackpoint Eaters Limburg wordt op woensdag 3 januari 2024 om 20:30 uur in Geleen gespeeld. Oorspronkelijk was het plan om de finale in het weekend van 16/17 december te spelen, maar het Olympisch Kwalificatie Toernooi en WK’s (waardoor beide ploegen spelers zouden moeten missen), zorgden ervoor dat een nieuwe datum moest worden bepaald.

De plaats van handeling stond vanaf het begin niet vast, wel dat de hoogst geklasseerde ploeg “thuis” zou spelen. En daarmee is vastgesteld dat Heerenveen officieel de thuisploeg is, maar dat tegenstander Geleen mag aantreden in de eigen ijshal van Glanerbrook. De wedstrijd wordt onder auspiciën van de BeNe-League gespeeld, waardoor zij voor de organisatie zorgdragen.

Ron Lahay, clubvoorzitter, is in zijn nopjes. Niet alleen met het bereiken van de Bene-League Cupfinal, maar ook met de wedstrijd in Glanerbrook. “De club snakt al jaren naar succes voor de prijzenkast,” aldus de preses, “niet alleen spelers, begeleiders en fans maar ook vrijwilligers, sponsoren en bestuur. Dit is een bewijs dat we op de goede weg zijn qua clubbeleid. Let wel: we hebben nog NIETS maar wel voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 uitzicht op IETS. En als dit op eigen ijs zou gebeuren, zou dat een groot pluspunt zijn.”

De voorzitter benadrukt dat de club zelf buiten schot blijft bij de organisatie. Lahay: “Met name de kaartverkoop gaat buiten ons om. Alsof deze bekerfinale in Luik of Den Haag zou worden gespeeld. Dat wil o.a. zeggen dat iedereen die bij de wedstrijd aanwezig wil zijn, een kaartje moet kopen. Friese of Limburgse seizoenkaarten bieden geen toegang. Het bestuur van de BeNe-League kondigt binnenkort de toegangsprijzen aan. Vaststaat in ieder geval dat fans een ongenummerde zitplaats of een staanplaats kunnen aanschaffen en dat toegangsbewijzen alleen online te koop zullen zijn.”

Binnenkort meer nieuws daarover. Tot die tijd: omcirkel 3 januari 2024 duidelijk in je agenda, zorg dat je op tijd een kaartje koopt en wees die dag tijdig aanwezig om een gewenste plaats te krijgen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram