Voorbeschouwing | deel 11

5 december 2019

Afgelopen weekend speelden de Microz Eaters twee wedstrijden met wisselend resultaat. Een ingecalculeerd verlies in Heerenveen en vervolgens een verwachte winst tegen de Phantoms uit Deurne. Een weekend waar coach Andy Tenbult tevreden op terug kijkt. Andy: “Ondanks de tegenslagen in personele bezetting hebben we goed en naar vermogen gespeeld. De mannen hebben hard gewerkt. Meer mogen en kunnen we niet verwachten”.

Komend weekend weer twee wedstrijden van wisselend niveau. Eerst zaterdagavond in en tegen Mechelen. Een tegenstander die dit seizoen slechts 3 wedstrijden wist te winnen. Zowel Deurne, Tilburg als ook topfavoriet HYC Herentals moesten eenmaal de zege aan Mechelen laten. Zeker bij de 9-5 bekerwinst op HYC mag gesproken worden van een sensationele stunt van de mannen van coach Jesse Raekelboom.

Gevaarlijke man bij de Sharks uit Mechelen is nieuwkomer Mike Robinson. Een 26 jarige winger uit Canada die bij zijn twee debuutwedstrijden in de BeNe-League een gemiddelde van 5 punt p/w liet noteren (waarvan het gros tegen het toekomstteam van Tilburg). Mike Robinson (#98) speelde een seizoen ECHL en kwam van Hannover Scorpions uit de Oberliga. Een speler met kwaliteiten, dat mag duidelijk zijn.

De tegenstander van zondag, Nijmegen Devils, is de laatste weken zoekende. Naast het zoeken naar de juiste vorm had of heeft Nijmegen, net als de Eaters, ook last van de nodige geblesseerden en dan met name defensief. Naast Yurryt Smid en Richie van Hulten moest recent ook Nick de Jong pas op de plaats maken. Gevolg was dat Nijmegen in de BeNe-League overtuigd wist te winnen van Tilburg en Mechelen maar de zeges aan Leuven, Den Haag, Zoetermeer en Luik laten. Of een aantal van die geblesseerden as zondag van de partij zijn is niet bekend.

Nijmegen heeft afgelopen maand niet stilgezeten. Trainer/coach Alexander Jacobs werd vervangen door de Duitse trainer/coach Frank Gentgens maar werd het lek nog niet gedicht. Dus werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt dat de veel scorende 32 jarige Fin Henri Sandvik zal worden toegevoegd aan de selectie. De organisatie meldt dat zij er alles aan doet om hem nog voor het komende weekend speelgerechtigd te krijgen.

Henry Sandvik zal vermoedelijk vrijdag zijn debuut maken voor de landskampioen van Nederland, welke tot op heden een hectisch seizoen meemaakt en waar de resultaten vooralsnog achter blijven bij de verwachtingen. “Henry Sandvik Is in prima vorm en zou wel eens de positieve impuls kunnen geven. De Fin is een geweldige schaatser, snel en wendbaar”, weet de Gelderse club te melden op haar website. Vorig seizoen kwam de forward nog uit voor Pyry in Finland en scoorde daar 63 punten in 40 wedstrijden.

Microz Eaters Limburg maakte afgelopen woensdag bekend dat de geschillen tussen Nick Verschuren en de club zijn uitgesproken en dat Nick zich per direct weer bij de selectie zal voegen. Zijn broer Mike heeft onderdak gevonden bij de Kemphanen uit Eindhoven. Met goaltjesdief Nick weer in de selectie zal het rendement beslist toenemen. Nick speelde de bekercompetitie met een gemiddelde van ruim 2 punt p/w waaronder 13 doelpunten en was daarmee, samen met Trevor Petersen van Heerenveen, de meest scorende speler in competitie.

 

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijd in Mechelen zal gespeeld worden op zaterdag 7 december as. om 19:45 uur. Deze staat onder leiding van Filip Kalse met assistentie van Fred Monnaie en Thibo Christiaens. Daags daarna op zondagavond 8 december om 19:00 uur de knaller tegen de Nijmegen Devils welke begint 19:00 uur. Niki de Herdt als hoofdref met op de lijnen Chris Van Grinsven en Jeroen Klijberg zullen deze wedstrijd gaan leiden. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram