Sterke goalies, slechte partij beide teams: Goalie Geleen – Goalie Nijmegen 1 - 2.

15 januari 2018

14/01/2018 BeNe-league Geleen – Nijmegen
Door Jos Janssen

Geleen had dit weekeind een zwaar weekeinde om het thuisvoordeel te behouden. Uit zaterdag tegen Eindhoven en thuis zondag tegen Nijmegen. Geleen moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde Maxime Pellegrims, Renzo Meulenbeek, Luca Heutmekers, Jonas Huovinnen en Levi Smeets, oftewel miste Geleen een hele lijn! Gisteren werd hard gewerkt, kansen gecreëerd echter niet afgemaakt. Vandaag de zware opgave om de schade te beperken en het tij te keren. Voor de wedstrijd werd Lars van Sloun geëerd voor zijn 450e (!) wedstrijd in het Eatersshirt. Slechts een speler heeft dit ooit overtroffen!

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van de broertjes Van Grinsven. De Geleense starting goalie was Rowan Delil, voor Nijmegen verdedigde Jeffrey Vermeulen het doel.

1e periode:
De wedstrijd begon snel en wervelde over en weer waarbij kansen werden gecreëerd, maar aan beide zijden men of slordig in de afwerking was, of er een uitmuntende goalie succes in de weg stond. Nijmegen kreeg gaande weg meer overwicht en in de 5e minuut viel nijmegen op snelheid aan en over rechts wist de oud-Geleen-speler Justin Evers de 0-1 binnen te schieten (04:55). De wedstrijd zet zich op dezelfde voet voort en beide teams krijgen over en weer powerplay, maar verzilveren deze niet. Halverwege de eerste periode krijgen de beide reuzen in de Geleense defensie, Drobny en Gyesbreghs kort achter elkaar een straf, waardoor Nijmegen een powerplay heeft met zelfs 2 man meer op het ijs. Zij verzuimen echter daarbij te scoren en Geleen weet het gelukkig achterin goed dicht te houden. Geleen krijgt dan ook nog een powerplay als Nick de Jong de strafbank op moet, maar de stand blijft 0-1 in het voordeel van Nijmegen.

2e periode
:
De beruchte 2e periode breekt voor Geleen aan en Nijmegen weet al in de 1e minuut een break-away te forceren en een Nijmeegse speler kan alleen op Rowan Delil af echter Rowan was vanavond (evenals zijn opponent aan Nijmeegse zijde) fenomenaal en weet Nijmegen van scoringsuitbreiding af te houden. Vervolgens wordt er wat kinderachtig gefloten en krijgt Nijmegen 2x en Geleen 1x powerplay, maar ook daarin wordt niet gescoord. In de 33e minuut pleegt Mordy Munichman een checking from behind, waarna Nijmegen verhaal gaat halen. Als de rookpluimen zijn verdwenen mag Mordy voor 2+10 minuten de bank opzoeken en aan Nijmeegse zijde Jasper Nordemann voor roughing 2 minuten. Er werd verder niet gescoord. De tweede periode werd afgesloten met een stand 0 – 1 (0-1) – (0-0).

3e periode
:
De 3e periode is amper 4 minuten oud als Geleen powerplay krijgt door een hooking van Mike Vedder. Binnen een minuut wordt de overtal teniet gedaan door een boardingpenalty van Vadim Gyesbreghs. Vervolgens krijgen ze weer overtal door een straf van Marek Pitka, maar er wordt niet gescoord en regelmatig stond de goalie Jefrey Vermeulen in de weg. Op de powerplay wordt aan beide zijde slecht gespeeld en niets verzilverd. Met nog een kleine 2,5 minuut op de klok deelt uiteindelijk Nijmegen de genadeklap uit. Bij een mooie breakaway waar zij met 3 spelers tegen 1 verdediger aan Geleense zijde op Rowan Delill kunnen afschaatsen, weten zij de verdediger mooi uit te spelen en Aivaras Bendzius loepzuiver de 0-2 binnen te schieten (57:28). Als het spel even later (58:17) stil komt te liggen vraagt Geleen een time-out aan en na deze time-out zien we dat de goalie Rowan Delil van het ijs is gehaald voor een extra aanvaller. Dit heeft succes want nog geen 8 seconde later weet Antonin Drobny vanuit een scrimmage voor het doel de aansluiter 1-2 binnen te frommelen (58:25). Geleen krijgt hoop en als na de face-off Rowan wederom het ijs afgaat voor een extra speler neemt kort de druk toe. In de laatste minuut krijgt dan Jord Smit nog een straf voor cross-checking en dan zijn de kansen verkeken en de wedstrijd gespeeld. Eindstand reguliere tijd 1 – 2 (0-1) – (0-0) – (1-1).

Algemeen:
Het was een rommelige wedstrijd aan beide zijden. Bij Geleen ontbrak een hele lijn en het was merkbaar dat de lijnen niet op elkaar ingespeeld waren. Nijmegen was nagenoeg compleet (volgens mij ontbrak alleen Van Haaren) en had deze wedstrijd alleen al op conditie kunnen winnen. Beide goalies waren helemaal in de wedstrijd en zorgden ervoor dat de stand uiteindelijk aan beide kanten laag is gebleven. Nijmegen is wat slimmer met hun kansen om gegaan, maar de stand had ook net zo goed andersom kunnen zijn. Het arbitrale trio uit Geleen floot (te) kinderachtig en wilde af en toe laten zien dat ze geen thuisfluiter waren… jammer. Geen goede keuze van de bond. Geleen kampt met veel langdurige blessures en het is te hopen dat dit niet te lang duurt. Volgende week zal het heel moeilijk worden tegen Heerenveen, maar in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch moet het zeker mogelijk zijn om de punten in Geleen te houden. In ieder geval weer een wedstrijd om naar uit te kijken.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram