Menu

Overwinningstrein dendert voort: Geleen overtroeft Tilburg, zoals te verwachten was, met 11-0

14 oktober 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

14/10/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Tilburg (door Jos Janssen)

Geleen is goed gestart in de bekercompetitie. In de eerste 3 wedstrijden is Rowan Delil ongeslagen gebleven, maar inmiddels zijn al 5 overwinningen aan de zegekar gebonden en vanavond zou zomaar de 6e overwinning erbij kunnen komen. Zaterdag speelde Geleen zijn uitwedstrijd tegen Amsterdam. Amsterdam heeft slechts 1 periode partij kunnen geven (0-1), waarna Geleen in de 2e periode met 1-7 over Amsterdam heen walste. Uiteindelijk was de 3eperiode voor de statistieken en werd de wedstrijd afgesloten met een 3-9 winst voor Geleen.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van John Taillieu. Het Geleense doel wordt verdedigd door Michael Sterkens, terwijl het Tilburgse doel bij aanvang wordt verdedigd door Mike Kersten. 

1e periode: 

De wedstrijd is amper begonnen als de eerste puck al achter de Tilburgse goalie ligt. Door een splijtende pass van Joey Geurts vanaf ongeveer de doellijn in eigen vak, door de lucht op Lucasz Bartak. Hij plukt de puck uit de lucht en kan op de goalie af. Al vallende scoort hij, maar botst tijdens de val op de goalie Kersten van Tilburg. Deze blijft daarna roerloos op het ijs liggen en het ergste wordt gevreesd. Uiteindelijk moet hij geblesseerd het ijs verlaten en vanaf dit verslag wensen we hem alle beterschap toe!

Johan Beekes mag vervolgens zijn plaats in nemen, vanaf de stand 1-0 (1:55).  Nog geen 3 minuten later bouwt Geleen de aanval op, waarbij Matthew Beer de puck op het blad van Nick Verschuren schiet. Met de goalie uit positie kan Nick makkelijk de 2-0 binnen tikken (4:24). In dezelfde minuut scoort Geleen wederom. Bij een uitbraak van Lukasz Bartak vliegt de puck rakelings langs het Tilburgse doel, waarna Lukasz de puck achter de goal direct op snelheid oppikt en Yan Turcotte op maat bedient: 3-0 (4:58). Met deze snelheid kan het zomaar een heel doelpuntrijke avond worden.  Nog voordat de 1eperiode op de helft is, scoort Geleen de 4e.  De aanval opbouwende krijgen Jord Smit en Levi Smeets de puck niet helemaal onder controle, maar Luca Heutmeekers wel, die eenvoudig de 4-0 binnen schiet (09:19). 2 minuten later ontsnapt Geleen aan een tegendoelpunt als de puck bij het Geleense doel de paal raakt en kortstondig 30 cm voor het open doel blijft liggen, maar Michael Sterkens wist de puck te pakken te krijgen en erger te voorkomen. Vervolgens krijgt Geleen nog een powerplay, maar weet op dat moment nog niet te scoren. Met nog een dikke minuut voor de thee, weet Jord Smit de Puck bij Luca Heutmekers te krijgen, die mooi de goalie omspeelt en de 5-0 scoort (18:44). Tussenstand na 1e periode 5-0)

2e periode: 

De 2e periode is net begonnen als een Geleense speler zijn stick verliest. Remco Hamers slaat dan de stick onder het oog van de referee buiten het bereik van die speler en mag daarvoor gaan brommen. De Geleense powerplay wordt niet verzilverd. Als Geleen (Yan Turcotte) even later een straf krijgt en dus met een man minder op het ijs staat,  weet Geleen toch een aanval op te bouwen, waarbij de Tilburgse goalie te ver achter zijn goal uit zijn goal komt. Lukasz Bartak is net wat eerder bij de puck en weet deze voor te spelen en Joey Geurts te bereiken. Joey kan eenvoudig binnen schieten, waarna de 6-0 op het scoreboard komt te verschijnen (26:03). Tilburg krijgt nog een powerplay, maar de stand verandert deze periode niet meer. Tussenstand na de 2e periode 6-0 (5-0) – (1-0)

3e periode:

 

Door wat problemen met de Zamboni is de 3periode iets later begonnen en is het ijs geschaafd, maar niet gedweild. Dat houdt de scoringsmachine van Geleen niet tegen want binnen de minuut ligt de puck weer achter de goalie. Vadim Gyesbreghs schaatst vanuit het eigen vak op en de spelers positioneren zich als Vadim hard uithaalt en de 7-0 binnen schiet (40:37).  Twee minuten later komt een mooie pass van Luca op Renzo Meulenbeek die vrij op de goal staat en de 8-0 binnen schiet (42:25). In de 47e minuut mag Mordy Munichman 2+10 minuten zitten voor checking to the head, maar Tilburg weet niet te scoren.  Geleen doet dat wel weer. Door een mooie pass van Renzo Meulenbeek staat de goalie van Tilburg uit positie en kan Jord Smit de 9-0 scoren (53:05). Vervolgens weet Matthew Beer binnen de minuut 2x de paal te raken, maar bij hem wil de puck er maar moeilijk in. Dat geldt niet voor Nick Verschuren. Na een pass van Vadim Gyesbreghs schaatst Nick voor langs de goal, om de 10-0 backhanded binnen  te schieten (55:46). Als Tilburg dan kort daarna tegen 2 straffen aan lopen, is de druk te hoog en kan de 11-0 door Mitch Koumans binnen geschoten worden en bepaald daarmee de eindstand. Michael Sterkens haalt hiermee zijn eerste shut-out van dit seizoen binnen. Eindstand: 11-0 (5-0/1-0/5-0)

M.O.T.M.

1. Luca Heutmekers

2. Michael Sterkens

3. Renzo Meulenbeek

Algemeen:

Spanning zit er nooit in dit soort wedstrijden. Tilburg speelt met veel jeugd en bijna iedereen heeft een volledig traliewerk in de helm zitten. Andy Tenbult geeft hierbij niet voor niets al aan de voorkant aan om niet fysiek te spelen. Een goed advies, want zo speel je de jeugd van Tilburg niet kapot, maar leer je ook je eigen spelers tactisch sterker te spelen. Het contrast tussen het team van Tilburg wat in Duitsland speelt en het team dat in onze eigen competitie speelt is te groot. Ik heb respect voor de Tilburgse jongens die elke wedstrijd er volledig voor gaan en helaas als beloning dubbele cijfers tegen krijgen.

Geleen speelde vandaag collectief goed en deed wat van hen werd verwacht. Vaak zie je dat tegen dit soort tegenstanders iedereen maar wilt scoren en het spel een rommeltje wordt, maar dat kon ik vanavond niet zeggen. Met een complete selectie en met Michael Sterkens wedstrijdritme gegeven heeft Geleen deze wedstrijd blessurevrij kunnen uitspelen en kunnen ze zich gaan opmaken voor het volgende weekeinde.

Volgende wedstrijd: 

Volgende week is het uur van de waarheid en staat er een zwaar programma voor de boeg. Vrijdag moet maar eerst eens gewonnen worden in Den Haag om zondag thuis tegen Herenveen te gaan strijden.Beide ploegen zijn kanshebber voor de beker en beiden zullen Geleen de punten niet cadeau gaan geven. Heerenveen heeft dat weekeinde alleen de makkelijkere wedstrijd tegen Tilburg op het programma staan. Na dit weekeinde zal Geleen al een inschatting kunnen maken waar zij in deze competitie staan.

Het belooft in ieder geval weer veel spanning en sensatie. Beleef dit live mee in Glanerbrook en kom de sfeer proeven en genieten van de kraker tegen Heerenveen. Tot volgende week. 19:00 uur begint de wedstrijd!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt en Jan Hofstede" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1539555787266-9c324e7d-3ca1-0" include="14343,14342,14341,14340,14339,14338,14337,14336,14346,14347,14348,14349,14350,14351,14352,14353"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram