Menu

Nieuwe aanvaller voor Snackpoint Eaters Limburg

16 december 2023

Tijdens de tweede wedstrijd van de halve finale best-of-three serie om de Beker van Nederland tegen OG Capitals Leeuwarden van afgelopen weekend, viel teamcaptain Lars van Sloun geblesseerd uit. Naar hoe het zich nu laat aanzien is de aanvaller, die in de 16 reguliere BeNe-League bekerwedstrijden de team-topscorer was qua goals, voor langere tijd uitgeschakeld.

Maar net als de bij Tour de France, wacht ook de ijshockeycompetitie op niemand en is de technische staf op zoek gegaan naar een forward die de opengevallen plek in de aanval zou kunnen innemen - zeker met de twee bekerfinales in het verschiet.
Deze denkt men gevonden te hebben in de persoon van Tijn Jacobs, een net 23-jarige links-schietende forward afkomstig van Tilburg Trappers. Tijn is geboren en getogen in Tilburg, waar hij bij Trappers de gehele jeugdopleiding doorliep. Op 16-jarige leeftijd speelde hij niet alleen bij Trappers 2 in de BeNe-League maar debuteerde ook al in de Oberliga. Tevens kwam hij in datzelfde seizoen uit voor het Nationale U18-team.

In de daarop volgende vijf seizoenen was Tijn terug te vinden op de wedstrijdsheets van Trappers 2 (zolang deze ploeg nog deel uitmaakte van de BeNe-League) en het Oberliga-team. Bij Oranje verhuisde hij naar de U20, waarbij optredens op twee WK’s goed waren voor 15 punten (6 goals en 9 assists).

Ook in het nog lopende seizoen kwam de forward uit in de Duitse liga maar verkast nu dus naar Geleen. Tijn daarover: “Ik kreeg bij Tilburg steeds minder ijstijd en wilde meer spelen om mezelf te ontwikkelen en een betere speler te worden. Ik was al een tijdje met Jeffrey van Iersel in contact en zo werd Snackpoint Eaters Limburg een logische stap. Geleen doet het momenteel goed en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om het succes dat er nu al is te bekronen met prijzen. Ik kijk er naar uit om in een vol stadion in Geleen te spelen en de fans te leren kennen.”

Coach Jeffrey van Iersel is natuurlijk niet blij met de situatie rondom zijn captain: “Het wegvallen van Lars is een flinke aderlating voor ons maar we hebben met Tijn een waardevolle kracht in huis gehaald. Hij is een energieke speler die voorop gaat in de strijd, wat goed past binnen ons spel. Ik heb eerder met hem samengewerkt bij het Nationale U18-team en Tijn past in het plaatje van de weg die we zijn ingeslagen.”

Tijn Jacobs (1m75 en 75kg) gaat zijn opwachting maken bij Snackpoint Eaters Limburg tijdens de Snackpoint Teddy Bear Toss 2023 op zaterdag 23 december a.s. om 19:00 uur tegen Ultimair Hijs Hokij Den Haag. Hij zal spelen onder rugnummer 71 .

Tijn tekent een contract voor het restant van dit seizoen met optie tot verlenging voor komend seizoen.

Copyright foto's: Tilburg Trappers

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram