Menu

LACO EATERS HARD ONDERUIT IN DEN HAAG

24 oktober 2015

LACO Eaters trad gisteravond aan in Den Haag tegen de plaatselijke Hokij HIJS, een poule A wedstrijd.Ondanks 2 maal een voorsprong verloor Eaters kansloos met 7-3.

VOORSPRONG

In de 1e periode lieten de Hagenaars vanaf de 1e seconde zien wat de bedoelingen waren. Men kwam fel uit de startblokken en het tempo lag erg hoog. De eerste kansen waren voor Hijs Hokij maar het waren de Eaters die in de 5e minuut de score opende. Lars Engwegen wist goalie Clint Soer met een gericht afstandschot te passeren. De ruim 1500 toeschouwers kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld. In de 10e minuut werd de 1e power play situatie voor HIJS gelijk goed uitgebuit. Jasper Kick schoot de gelijkmaker binnen, hij stond helemaal vrij bij de 2e paal op een rebound van Rownan. Het spel ging over en weer maar beide goalies stonden verdere treffers in de weg. Eaters sloeg 13 seconden voor het einde van de 1e periode toch nog toe. Foutief uitverdedigen bij HIJS en attent reageren van Don Geerts leverde alsnog een voorsprong op. De Belg schoot de 1 - 2 binnen.

HAAGSE 90 SECONDEN

Bij het begin van de 2e periode gooide Hijs Hokij het tempo nog verder omhoog. Waar het normaal bij het voetbal om een Haags kwartiertje gaat was het zaterdag binnen 90 seconden een heel andere wedstrijd. In de 26e minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Hagenaars. Allereerst was het Stace van Bentem die op aangeven van Bas Britstra en Marcel Kars de gelijkmaker binnenschoot. Slechts 22 seconden later waren het Andri Salomonson en Jasper Kick die Joey Verreijen in stelling brachten. Joey twijfelde geen moment en schoot strak de 3 - 2 in de bovenhoek. Het publiek pakte het goed op en ging nog meer achter de thuisploeg staan. Amper een minuut later was het Maurice van der Schuit die op aangeven van Ben Rurup en Marco Bommezijn 4 - 2 liet aantekenen.

Coach Dreberg nam hierop zijn time out. De Eaters hadden de time out nodig als wake up call, want daarna kropen ze weer iets uit hun schulp. De Haagse verdediging onder aanvoering van goalie Clint Soer stond echter als een huis. In de 35e minuut bouwde Jasper Kick de marge verder uit (assist van Andri Salomonson en Joey Verreijen). Een goede 2 minuten later gaf Luca Heutmekers de Eaters nog een sprankje hoop: 5 - 3. De Limburgse vreugde was van korte duur, want 24 seconden later lag de puck alweer in het net achter goalie Delil. Thomas Roosendaal rondde voorbereidend werk van Marcel Kars en Alan van Bentem bekwaam af, 6-3.

UITSPELEN

HIJS kwam gemotiveerd de kleedkamer uit bij het begin van de 3e periode, consolideren en geen kansen weggeven was hun opdracht van coach Chris Eimers. Men hield het tempo hoog, de verdediging gesloten en gaf Eaters zo min mogelijk ruimte. Het harde werken van HIJS werd in de 46e minuut nogmaals beloond. Goed storend werk van Stace van Bentem resulteerde in een verdedigende fout bij de Eaters, dit strafte de aanvaller goed af en zo kwam HIJS op een ruime marge van 4 goals.

De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld. Aan beide kanten waren er nog wat kansen, maar de goalies deden hun werk waardoor het Haagse team een verdiende en terechte 7 - 3 overwinning boekte. Het publiek was de grote winnaar van deze door scheidsrechter Pascal Keus goed geleide wedstrijd (in totaal slechts 14 strafminuten).