Eaters komend weekend op zaterdag thuis!

24 oktober 2019

Verlies in de bekercompetitie en winst in de nieuwe Inter Region competitie is het resultaat van een bewogen weekendje Geleens ijshockey. Een weekend waarin het team op zondag liet zien dat ze dat gene kan (en weet) wat nodig is om wedstrijden te winnen, maar het op vrijdag niet liet zien. Een wisselvalligheid die haar inmiddels het thuisvoordeel gekost heeft in de PO's. Een wisselvalligheid die eruit moet wil ze aan het eind van het seizoen doelstellingen realiseren. Iedere wedstrijd telt om de gewenste vorm, wanneer het écht nodig is, te bereiken. Te beginnen eind december wanneer de beker PO’s gespeeld moeten worden.

Coach Tenbult is heel duidelijk: “Vrijdagavond in Heerenveen konden we, ondanks matig spel, één periode enigszins bijbenen maar na de 2-1 werd het dramatisch slecht. De kopjes gingen hangen en vrijwel elk persoonlijk duel werd verloren. Het team straalde nimmer een winnaarmentaliteit uit en die mentaliteit heb je in dit soort wedstrijden toch echt nodig. Zeker wanneer het stroef loopt.”

“Zondagavond tegen het Duitse Diez liep het heel anders. Ook een sterke tegenstander, maar waar wij als één man vanaf seconde 1 tegen streden. We toonden nu wel een echte hockeymentaliteit en vooral veerkracht. Ook na de 0-2 bleven we doorgaan met als uiteindelijk resultaat de winst. We zagen mooie dingen maar ook fouten. Een heerlijke leerwedstrijd waar het publiek van genoten móét hebben.” aldus Andy Tenbult.

Ook aanvalsleider Marco Postma baalde van het verlies in Heerenveen. “Het was ronduit slecht” liet de aanvalsleider in het provinciaal dagblad optekenen. “Op papier zijn wij en Nijmegen favoriet maar directe concurrenten Den Haag en vooral Heerenveen doen het gewoon goed. Wij maken nog te vaak opbouwende passfouten waardoor we positioneel fout komen te staan. Teams als Heerenveen en ook vanavond Diez maken daar direct gebruik van.”

Afgelopen zondag speelden de Eaters met 4 aanvalslijnen en 5 verdedigers. Naast de geblesseerde/zieke Jens en Yan kon ook Eetu alleen met behulp van de nodige paracetamol de wedstrijd afwerken. Iets wat hij niet onverdienstelijk deed. Eetu lijkt zijn draai in het Geleense te vinden. Inmiddels nadrukkelijk aanwezig in zowel spel als verbaal.

Aanstaande weekend speelt de Microz Eaters Limburg op de zaterdagavond haar thuiswedstrijd en gaat zondag naar Dinslaken voor haar 2e wedstrijd in de strijd om Inter Region Cup. Zaterdagavond is belangrijk om een plaats in de PO’s voor de nationale beker veilig te houden. Tegenstander is het toekomstteam van Tilburg Trappers, een tegenstander die normaal gesproken geen problemen mag opleveren.

Het eerste duel tussen de Brabanders en onze Eaters eindigde in een overtuigende 0-10 voor onze mannen. Sander Kosters speelde zijn eerste volledige wedstrijd in Eaterstenue en mocht aan het eind van die wedstrijd het doel op zijn kant leggen. Zijn eerste shutout was een feit. Acht verschillende spelers wisten in die wedstrijd het netje te vinden waaronder de talentvolle “youngster” Julian Markgraaf. Voor Julian zijn 1e officieel genoteerde “Eatersgoal".

Zondagavond om 19:00 uur spelen de Eaters in Dinslaken tegen de Dinslaker Cobra's. Een team wat net als de Eaters een wisselvallige seizoenstart kende. Aanvallend vrij sterk maar defensief kwetsbaar. Dinslaken wist 2 punten uit Herentals mee te nemen maar bezet in de Regional Liga West de voorlaatste plaats. Vooral dankzij close games die vrijwel allemaal verloren gingen. Dat de mannen uit Dinslaken wel kunnen hockeyen bewezen ze in Diez tegen de plaatselijke koploper in de RLW. Die wedstrijd werd nipt met 6-5 verloren.

Zaterdagavond om 20:30 uur start de wedstrijd in eigen huis tegen Tilburg. Een wedstrijd die geleid gaat worden door Hub van Grinsven met op de lijnen zijn broer Chris van Grinsven en ex-Eatersdoelman Michael Sterkens. Wie in Dinslaken zal leiden is nog niet bekend. Voor mogelijke streams zal men Eaters Live op FB in de gaten moeten houden. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram