Menu

De BeNe League gaat beginnen!

6 november 2019

Afgelopen weekeinde speelde Microz Eaters Limburg het slotweekend van de Nationale bekercompetitie tegen Zoetermeer en Den Haag. Door de winst van Nijmegen op Zoetermeer en Den Haag werden het slechts twee wedstrijden voor de statistiek. Ook Eaters wist in Zoetermeer met 4-8 en thuis tegen Den Haag met 4-0 te winnen. Vraag aan coach Tenbult is dan ook hoeveel waarde hij aan deze 2 overwinningen toedicht.

Andy Tenbult: “Zes punten zijn behaald en dat is goed. Het spel dat we in beide wedstrijden speelden is nog niet constant genoeg. We passen ons nog te gemakkelijk aan het spelniveau van de tegenstander aan. Ja, ook zondagavond. Mooi om te winnen van Den Haag, maar dit Den Haag is niet het Den Haag wat we de volgende keer gaan tegenkomen. Wij speelden zonder Yan, maar Den Haag speelde zonder imports en zonder Alan van Bentem, Joey Oosterveld en Marco Bommezijn. Dat scheelt behoorlijk en ik verwacht de volgende Geleen tegen Den Haag dan ook een getergde tegenstander die het verlies van vanavond zal willen rechtzetten. Dus ja, ik ben blij met de winst maar hecht daar nog niet teveel waarde aan."

Komend weekend, spelen onze Eaters slechts één wedstrijd. Direct ook de 1e wedstrijd in de strijd om de BeNe-league. Tegenstander zijn de van nature aanvallend ingestelde Bulldogs uit Luik. Het belooft dan ook een bijzonder aantrekkelijke en mogelijk doelpuntrijke wedstrijd te worden waarin de defensieve kwaliteiten doorslaggevend kunnen gaan zijn.

Acht wedstrijden voor de Belgische beker leverde de mannen uit Luik 18 punten en daarmee een plaats in de halve finales. Alleen Herentals was twee maal te sterk. Het eerste duel werd nog een overtuigende overwinning voor HYC (0-4) maar in het tweede duel hadden de mannen van coach Van Iersel de grootste moeite om Luik van zich af te houden (7-6). Luik, het meest scorende en minst gepasseerde team uit de Belgische bekercompetitie. Een indicatie dat we hier met een serieus sterke tegenstander te maken hebben.

In de Inter Region Cup waren de mannen van Paul Vincent minder gelukkig. Van zowel Herne (4-0) als ook Neuwied (3-6) werd verloren. Geen schande, want ook de koploper uit de Nederlandse bekercompetitie, Unis Flyers Heerenveen, wist niet in Neuwied te winnen.

Meest in het oog springende speler van Luik is ex-Eater Bryan Kolodziejczyk die met 26 punten uit 8 wedstrijden de statistieken in de Belgische bekercompetitie aanvoert. Daarnaast de import en goaltjesdief Jessyko Bernard die met 12 doelpunten en 9 assists aardig volgt. De tweede importforward Bret Oliphant blijft (nog) wat achter met 1 punt gemiddeld per wedstrijd en tussen de palen staat, afkomstig van het Franse Chambery wat uitkomt op het 2e niveau, de 3e import Patrick Spano.

Zaterdagavond 9 november a.s. zal ref Hub van Grinsven stipt 20:30 de puck laten vallen. Hij zal geassisteerd worden door Jeroen Klijberg en Bram Zwarthoed. Wie niet in de gelegenheid is kan Eaters Live op Facebook in de gaten houden voor de livestream. In ieder geval héél véél plezier bij de wedstrijd.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram