De selectie van Snackpoint Eaters Limburg heeft de eerste trainingsweek in de ijshal erop zitten. Tijd voor ontspanning en samenzijn in een andere omgeving. Dat werd het Watersley Sports and Talentpark. De spelers werden er afgelopen zondag in de ochtend ontvangen, waarbij ze uitleg en een rondleiding kregen over het park.

 

Na een presentatie volgde er een lunch, aangeboden door Chapeau Catering, die al een aantal jaren het eten verzorgt voor het team na de wedstrijden, en ook bij thuiswedstrijden de gasten in de VIP-ruimte voorziet van hapjes. Spelers kregen hierbij de gelegenheid om bij eigenaar Jeroen Hendriks aan te geven of er behoefte is aan veranderingen op dit gebied, zodat ze na de wedstrijden optimaal kunnen herstellen.

 

Na de lunch was het tijd voor actie. Bij het voormalige klooster aan de rand van Munstergeleen, waar het Watersley Sports and Talentpark gevestigd is, is afgelopen juli een pump track geopend – een circuit met veel bulten en bochten waar je met een fiets, MTB, BMX, step, skates, etc. overeen kunt rijden. Daar werd het team opgewacht door Vinnie Janssens, freestyle mountainbiker uit Sittard. Na wat uitleg en instructie klommen de mannen op de fiets en draaiden de nodige rondjes. Er werd zelfs een heuse finale gereden, wie daar de winnaar van werd, zal altijd een geheim blijven.

 

Het slot van de dag werd verzorgd door naamsponsor Snackpoint, die met een mobiele evenementenwagen ter plekke was.

 

‘Een leuke én leerzame dag,’ volgens een van de spelers, ‘na een lekkere lunch hadden we veel plezier op de fietsen. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Tussendoor met z’n allen nog Max Verstappen aangemoedigd en de dag afgerond met een frietje.’

Spelers, teambegeleiding, bestuur, en Raad van Commissarissen van Snackpoint Eaters Limburg bedanken iedereen die deze dag mogelijk hebben gemaakt: Marion en Joop Petit van het Watersley Sports and Talentpark, Kim en Jeroen Hendriks van Chapeau Catering, en Marlie en Roger Gielen van Snackpoint en alle medewerkers van bovengenoemde organisaties.