Nadat duidelijk werd dat Nic Vangog de komende maanden nog niet aan spelen zou toe komen is het teammanagement gisteren meteen op zoek gegaan naar een vervanger voor Nic.
Gisteravond/nacht is men met de 26 jarige Canadees Adam Hartley tot overeenstemming gekomen.

De rechtshandige center komt over uit de Southern Professional Hockey League (SPHL) waar hij afgelopen jaar 55 wedstrijden voor Peoria Rivermen speelde.

Hartley speelde in het laatste jaar voordat hij prof werd bij de Rochester Institute of Technology (AHA/NCAA Div-I) De 191 cm / 94 kg aanvaller speelde vier wedstrijden voor East Coast Hockey League (ECHL) en noteerde daar een assist. Hij maakte op 22 maart 2013 zijn prof debuut.

Adam sloot zijn RIT carrière af als de “all-time leader in games played (150)” en overtime goals (3). Hij hielp de Tigers in 2009-2010 aan de titel in de NCAA (AHA).
In 150 wedstrijden scoorde hij 71 punten (38 goals en 33 assists). De aanvaller uit Vancouver, British Columbia, bracht als jeugdspeler vier jaar in de British Columbia Hockey League ( BCHL ) door van 2005-2009.

In 178 wedstrijden, bracht hij 59 doelpunten en 76 assists op de wedstrijdsheets. De 135 punten verdeelde hij tussen de Burnaby Express en Surrey Eagles.

Wil Zwarthoed; Na helaas abrupt afscheid te hebben moeten nemen van Nic Vangog, staat het klokje voor de Laco Eaters Limburg vervolgens niet stil. Wij zijn dan van mening dat wij dan ook op zeer korte termijn een meer dan respectabele vervanging hebben gevonden in de persoon van Adam Hartley.

Adam heeft in meer dan gerenommeerde hockey liga’s in Canada gespeeld en de technische commissie is er dan ook van overtuigd dat hij een meer dan respectabele import voor onze club zal zijn.

De liga’s waar Adam voor heeft gespeeld spreken voor zich en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.