Zwaar weekend voor de boeg!

20 januari 2017

Beste sportvrienden,

Nog bijkomend van de voor Eaters teleurstellend verlopen bekerfinale, waaruit Heerenveen met grote overmacht als winnaar tevoorschijn kwam, wacht ons dit weekend alweer een zwaar programma. Eerst op zaterdag naar het in goede vorm verkerende Luik en dan op zondag weer tegen Heerenveen. Twee belangrijke wedstrijden in de race richting de Po’s van de BeNe-liga.

Zondag ontvangen we de Unis Flyers uit Heerenveen. Over Heerenveen valt voor ons Eaters weinig te melden. Wie afgelopen woensdag bij de wedstrijd was of de livestream heeft bekeken, weet dat we in Heerenveen een zeer sterke tegenstander zullen hebben. Het zal een zware avond worden. Feit is echter dat de klok weer bij nul begint en de puck eerst 60 minuten moet schuiven voordat een uitslag bekend is. Een prima mogelijkheid voor onze mannen om te laten zien dat afgelopen woensdag een dag was om gauw te vergeten en dat het allemaal veel beter kan.

Maar, om in de huid van de coach te kruipen, we leven van wedstrijd naar wedstrijd. Dus eerst zaterdag het treffen tegen het in prima vorm verkerende Luik dat op dit moment de 3e plaats op de ranking inneemt. Met 1 punt voorsprong op onze Eaters maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld.

Luik verraste afgelopen weken door bekend te maken dat coach Paul Vincent zijn schaatsen weer heeft ondergebonden. Toeval of niet, maar sinds de rentree van Vincent rekende Luik achtereenvolgens af met Zoetermeer, Den Haag en Eindhoven. Voorlopig blijft Pauls eigen productie nog steken op 1 doelpunt maar zal zijn ervaring beslist doorwerken binnen het Luikse team. Het vorige treffen tussen onze mannen en de Bulldogs uit Luik werd met een 10-5 eindstand in Eaters voordeel beslist. Een wedstrijd waarin bijna iedere Geleense forward wel het netje wist te vinden.

De veruit meest opvallende speler bij Luik is, ondanks dat Luik over prima aanvalslijnen beschikt met veel scorend vermogen, de van Geleen afkomstige Akim Ramoul. Ramoul wist dit seizoen in 12 BeNe-wedstrijden 13 keer te scoren en gaf 28 maal een asist. Daarmee staat hij met gemiddeld 3,5 pnt per wedstrijd aan kop op de ranking.

De wedstrijd in Luik begint zaterdag om 19:00 uur evenals zondag in ons eigen huis. Paul de Brabander zal zondag de leiding op zich nemen. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

Komende zondag neemt ook Jan Been afscheid als Blue Devil van Eaters, voor de wedstrijd zullen we opgepaste wijze afscheid van hem nemen, dus kom op tijd naar de hal. Na de wedstrijd kunnen de veilingwinnaars en de loterijwinnaars hun shirts in ontvangst nemen! De veiling loop vrijdagavond om 20:00 uur af, bieden kan via http://veiling.eaters.nl

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram