Menu

Zoetermeer snoept Geleen een puntje af en kwalificeert zich voor de play-offs

25 februari 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

24/02/2019 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Zoetermeer
(door Jos Janssen)
De nummers 1 t/m 8 gaan de play-offs spelen in de Bene-league. Onze tegenstander van vanavond strijdt vanavond om het laatste ticket voor de play-offs. Daarvoor moeten ze Geleen minimaal 1 punt afhandig maken. Directe concurrent van Zoetermeer is Amsterdam. Geleen is door de winst van Heerenveen op Herentals al 3e geworden en kan niet meer van ranking veranderen.
De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Sterkens. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Zoetermeerse doel wordt verdedigd door van Kevin Riedijk.
1e periode:
Geleen opent sterk de wedstrijd en de spelers weten elkaar goed te vinden. De passes komen aan en het spel gaat snel. De afwerking is wat slordig. Het duurde dan ook 5 minuten in de wedstrijd dat Rowan Delil in actie hoefde te komen, terwijl Riedijk toch al wat schoten op zijn doel heeft gehad. In de 12e minuut staat het vizier van Geleen wat beter gericht en klinkt het geluid van de puck tegen de paal door de hal. Het spel gaat in hoog tempo door met veel korte shift. Uiteindelijk in de laatste 2 minuten wordt er gescoord. Van achter uit speelt Matthew Beer Lars van Sloun aan die samen met Nick Verschuren op het doel af kunnen stormen en met een mooie 1-2 weet Lars Nick op maat te bedienen en wordt de 1-0 zuiver binnen geschoten (18:35). Met nog 8 seconden op de klok loopt Matthew Beer bij een scrimmage achter eigen doel tegen een boarding penalty aan en mag hij 2+10 minuten gaan zitten. Tussenstand na 1e periode 1-0.
2e periode:
Door de straf van Beer begint Zoetermeer met een man meer op het ijs. Deze weten zij niet te verzilveren, net zoals de powerplay die Geleen krijgt. Als vervolgens de goalie Kevin Riedijk een speler van Geleen onderuit haalt, wordt in de daarop volgende powerplay wel gescoord. Nick Verschuren vuurt een hard schot op de goal af en als de puck via de goalie weer het ijs op stuitert schiet Lukaz Bartak deze met een one-timer hard binnen: 2-0 (pp 25:44) Nog geen 2 minuten later pikt Jord Smit de puck uit het eigen vak op en slalomt aan de rechterzijde langs alle Zoetermeerspelers door richting het doel Vervolgens schaatst hij richting de goalie en scoort laag over het ijs in de linker benendenhoek: 3-0 (27:40). Eaters krijgt dan wel nog een keer powerplay, maar weet deze niet te verzilveren. Tussenstand na de 2e periode 3-0 (1-0) – (2-0).
3e periode:
De 3e periode komt er een heel ander Zoetermeer uit de kleedkamer. Na een dikke 2 minuten bouwt Zoetermeer de aanval op en Valentijn Scheffe schaatst links langs het doel van Rowan om direct aan de rechterkant de puck binnen te tikken in de open ruimte. Vanuit mijn positie leek het zelfs dat Rowan hem zelf binnen tikte, maar hij komt op naam te staan van Scheffe: 3-1 (42:40). Vervolgens wordt in de 47e minuut de goed spelende Mitch Koumans een paar maal zwaar gehinderd door een Zoetermeerse speler. Sterkens floot hier niet voor, waardoor Mitch zelf reageerde en zicht van de scheidsrechter met zijn stick de speler van Zoetermeer sloeg. Mitch kon brommen en was het verbaal niet eens met dat de reactie bestraft werd in plaats van de actie. Hierdoor kreeg hij ook nog eens 10 minuten aan zijn broek. Nog geen minuut later overkwam Yan Turcotte dezelfde straf, waardoor ineens 2 man minder op het ijs stonden en 4 man in de bank. Een goal aan Zoetermeerse zijde kan dan ook niet uit blijven. Een dikke halve minuut hadden zij nodig om met 5 tegen 3 spelers de aansluiter binnen te schieten: Thomas Borgman 3-2 (48:06). Zoetermeer die sowieso de 3e periode het betere spel hadden, roken hun kans. Na een mooie aanval wist Thomas Borgman  de rebound op een schot van Berry Donders binnen te tikken en stond het ineens gelijk. Met samen geknepen billen is de 3e periode verder uitgespeeld. Geleen om niet te verliezen en Zoetermeer om de plaats (op dat moment) in de play-off niet kwijt te raken. In de reguliere speeltijd werd verder niet gescoord en de overtime kwam eraan. Na het fluitsignaal werd het behalen van de play-off door Zoetermeer al gevierd. Tussenstand 3e periode 3-3 (1-0) – (2-0) – (0-3).
Sudden Victory:
Het spel ging even over en weer totdat na een dikke minuut een Geleense speler, nagenoeg alleen voor de goal komt met puck en onderuit wordt gehaald. Geleen krijgt een penalty-shot en Matthew Beer gaat deze nemen. Slalommend schiet hij deze onzuiver tegen de legguards van de goalie en het spel is weer helemaal open. Nog geen minuut later weet Matthew Beer het gemiste penaltyshot weer goed te maken door de puck mooi uit te spelen en perfect Mitch Koumans op maat te bedienen die de winst binnen schiet: 4-3 (63:17). Eindstand: 4-3 (1-0) – (2-0) – (0-3) – (1-0)
M.O.T.M.
1. Lukaz Bartak
2. Jord Smit
3. Remco Knoren
Algemeen: Het was weer eens een wedstrijd waar de spanning er voor iedereen in zat. Door het gelijk opgaande spel en de belangen van de ploegen was het gewon spannend. Geleen heeft met de 2 punten Luik achter zich weten te houden (bij verlies was Geleen een plaats gezakt) en Zoetermeer haar plaats in de play-off veilig gesteld. Vandaag zijn alle posities duidelijk geworden muv plaats 5 en 6: Nijmegen en Den Haag vechten deze positie nog woensdag aanstaande uit.
De ranking voor de play-offs zijn:
1. Heerenveen
2. Herentals
3. Geleen
4. Luik
5. Nijmegen of Den Haag
6. Nijmegen of Den Haag
7. Leuven
8. Zoetermeer
Dat betekent  dat woensdag pas de tegenstander van Geleen in de play-offs bekend wordt: Nijmegen of Den Haag. Beiden hebben 41 punten…. Dus de wedstrijd zelf bepaalt de eindstand.
In de strijd om het kampioenschap in Nederland start komend weekeinde de final-four:
1. Heerenveen
2. Geleen
3. Nijmegen of Den Haag
4. Nijmegen of Den Haag
De eerste thuiswedstrijd zal aanstaande vrijdag in Glanerbrook worden gespeeld. Ook deze tegenstander is woensdag pas bekend. Spannend tot de laatste speeldag. Tot vrijdag!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="FOTO'S LEX ECKHARDT" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1551081058884-a0de34f9-f652-5" include="14867,14866,14865,14864,14863,14862,14861,14860,14859"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram