Zoetermeer en Hamm op het menu dit weekend!

14 november 2019

Afgelopen weekend speelde Microz Eaters Limburg slechts één wedstrijd. Tevens de opening van de BeNe-league competitie. Luik was de tegenstander en Eaters speelde zonder een 4-tal vaste waardes. Mede door een ongelukkig begin en pech bij de afwerking was er een overtime nodig om tot een resultaat te komen. Het was de veel scorende Luikse import Jessy Bernard die op ruim 1 minuut voor het einde van de overtime de 4-5 op het scoreboard plaatste.

Coach Tenbult baalde een weinig van het verlies maar was zeer in zijn nopjes met het vertoonde spel en wedstrijdmentaliteit. Andy: “Ja, we begonnen iets te gejaagd, waren dominant maar vergaten af te werken. Vanaf de 2e periode liep het allemaal een stuk beter maar was het een aantal malen het ijzer van het doel dat ons belemmerde gelijk en zelfs op voorsprong te komen. “

Toch toonden de mannen karakter en wisten uiteindelijk via een formidabel doelpunt van Akim Ramoul op gelijke hoogte te komen. Andy: “Ja dat was een fantastisch doelpunt. 10 cm2 ruimte en Akim prikt daar de puck binnen. Ik ben trots op onze mannen over hoe ze gespeeld hebben. Ook Lars Engwegen, die zijn opdrachten zeer goed vervulde ondanks dat hij slechts één training met het team achter de rug had en nog geen wedstrijd op dit niveau heeft gespeeld. Vergis je niet, dit is voor Lars een hele omschakeling“


ZOETMEER PANTERS

Komend weekend speelt Microz Eaters Limburg op zaterdag in en tegen Zoetermeer en zondagavond in eigen huis tegen het Duitse Hamm voor de IRC. Zoetermeer is een tegenstander waar onze mannen al twee maal tegen speelden voor de bekercompetitie. Het eerste duel werd een overtuigende 6-0 overwinning voor de Eaters en ook het tweede duel werd ruim gewonnen met 4-8 maar dat duel verliep minder soepel als het scorebord laat vermoeden. Eaters weet wie ze in Zoetermeer treffen en hoe ze aan de wedstrijd moet beginnen. Van onderschatting mag geen sprake zijn.

EISBÄREN HAMM
Zondagavond om 19:00 uur in eigen huis de verrassend sterke Eisbären uit Hamm. Het team dat daags na de nederlaag van onze Eaters tegen Luik in Luik met 3-7 wist te winnen. Een tegenstander waar onze mannen serieus rekening mee moeten houden. Hamm kende net als de Microz Eaters Limburg een moeizame seizoensstart maar wist zich te herstellen en bezet momenteel de 2e plaats op de ranking van de Duitse Regional Liga West.


Akim Ramoul en waarschijnlijk ook Luca Heutmekers zullen vanwege gezondheidsredenen niet beschikbaar zijn. Yan Turcotte is inmiddels weer aangesloten en is speelklaar en nieuweling Patrik Moisio, die een prima indruk achter liet op de trainingen, mag dit weekend spelen. Zowel de staf als ook captain Vadim Gyesbreghs waren in hun nopjes met de nieuwe aanwinst. Vadim: “Goede stickhandeling, goed schaatsen en een goed overzicht en scorend vermogen. We mogen blij zijn dat in deze fase zo’n speler nog beschikbaar is. Maar geef hem de tijd.”

Stef Oosterling zal de wedstrijd in Zoetermeer leiden terwijl zondag Pascal Keus vanuit Zoetermeer naar Geleen zal afreizen om de kraker tegen Hamm ordelijk te laten verlopen. De wedstrijd in Zoetermeer zal weer vakkundig gestreamd worden door de Zoetermeer panters livestream op YouTube. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram