Menu

Zoetermeer, Den Bosch en Sinterklaas dit weekend!!!

30 november 2016

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend speelden onze mannen slechts één wedstrijd. In Leuven werd afgelopen zondag de ontmoeting tegen de Leuven Chiefs afgewerkt met een eindstand van 4-6 en en konden de Eaters via doelpunten van Krzak, Gielen, Engwegen, Smit, Mens en Van Sloun de 3 punten mee naar Geleen nemen.

Komend weekend staan er 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag het treffen tegen de Zoetermeer Panters en zondag in eigen huis mogen we om 19:00 uur de Red Eagles uit Den Bosch ontvangen. Een interessant weekend waarin we gelijk een indicatie krijgen over de halve finale voor de beker, die eind december gespeeld gaat worden tegen Zoetermeer.

Ondanks dat we in het vroege pre-seizoen al tegen de Panters speelden, is Zoetermeer in competitie een volstrekt nieuwe tegenstander. Zoetermeer verloor tov vorig seizoen Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant, de top twee van hun topscorerslijst van vorig jaar. Ook zag de club Rick van Haren teruggaan naar Geleen en enkele weken geleden, de tot beste verdediger van de competitie uitgeroepen, Jurryt Smid een einde maken aan zijn carriere. Wel bleven international Joy Turpijn en Cas Staps. Nieuw zijn doelman Kevin Riedijk en verdediger Mitchell Riedijk, alsmede aanvaller Levi Boer. Allen ex-Dordrecht. Ook is de 23-jarige Tsjechische aanvaller Ludek Skop aangetrokken, die uit de jeugd van Sparta Praag komt en vorig jaar op het derde niveau speelde in eigen land. De ervaren Pascal van de Velde plakt er ook nog een jaar aan vast.

 

Opvallenste spelers binnen de selectie van Zoetermeer zijn zonder meer Cas Staps en Ludek Skop. Een duo wat zich feilloos weet te vinden en het gros van de Zoetermeerse productie op hun conto heeft staan. Met respectievelijk 36 en 45 punten in 15 wedstrijden achter hun naam, weet je dat dit duo extra aandacht verdiend. Ook Joy Turpijn laat zich niet alleen verdedigend en opbouwend goed zien, maar weet ook hoe hij zijn puntjes moet meepakken. In 15 wedstrijden drukt Joy met 10 doelpunten en 27 assists een enorme stempel op de Zoetermeerse prestaties tot nu toe.


sinterklaas-zondag


 

Tegen Den Bosch hebben we inmiddels al twee keer, in het kader van de bekercompetitie, gespeeld dit seizoen. Beide wedstrijden werden gewonnen door onze mannen. Het eerste treffen in Den Bosch werd een 1-4 overwinning en daags daarna in eigen huis werd een overtuigende 7-2 einduitslag op het scoreboard gezet. Of het as. zondag ook weer in een eenvoudige Geleense zege zal eindigen valt nog te bezien. Veel zal afhangen of de Bosche selectie compleet aan het treffen kan beginnen. Het team van coach Van Iersel bezet weliswaar de laatste positie op de ranking maar toont zich groeiende en in veel wedstrijden erg taai. Ze laat zich niet zomaar aan de kant zetten en eindigde de meeste wedstrijden met een minimaal verschil op het scoreboard.

Ik wens jullie veel plezier bij de wedstrijd(en).

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram