De ontknoping van het ijshockeyseizoen nadert met rasse schreden. Tijd om op een rijtje te zetten hoe de play-offs in de Bene League dit jaar werken.

 

In het eerste weekeinde van maart beginnen de play-offs. De nummer één van de reguliere competitie neemt het dan op tegen de nummer acht, de nummer twee tegen nummer zeven en zo verder. Het thuisvoordeel in de best-of-three is daarbij voor de hoogst geklasseerde club in de eindrangschikking van de reguliere competitie. De winnaars van de series gaan naar de halve finales om het kampioenschap in de Bene League. De verliezers spelen verder om de Coupe der Lage Landen.

 

De halve finales van het kampioenschap in de Bene League worden in het tweede weekeinde van maart ook in best-of-three gespeeld. Op basis van de eindstand van de reguliere competitie worden de geplaatste clubs opnieuw van één tot en met vier gerangschikt. De nummers één en twee hebben daarbij het thuisvoordeel tegen respectievelijk nummer vier en drie. De finale wordt daarna in best-of-five gespeeld waarbij de ploeg die het hoogst is geëindigd in de reguliere competitie het thuisvoordeel heeft.

 

Voor de Coupe der Lage Landen geldt hetzelfde systeem. Met de vier verliezers in de kwartfinales van de play-offs wordt opnieuw een ranglijst opgemaakt op basis van de eindstand van de reguliere competitie. Vervolgens spelen nummers één en vier en twee en drie in best-of-three tegen elkaar met thuisvoordeel voor de twee hoogstgeplaatste teams.

 

De finale wordt daarna ook in best-of-three gespeeld met thuisvoordeel voor de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst is geëindigd.