Menu

Wouter Smeets; Road to the Iron Man

19 april 2017

Niet alleen op het ijs worden top prestaties geleverd, ook de mannen langs de zijlijn bedrijven topsport. Zo ook bestuurslid Wouter Smeets, hij is volop in training voor de Ironman die op 6 augustus in Maastricht plaats vind.

Eerste testshots zien er goed uit.
Het begin van een korte docu over de lange weg naar Iron Man 2017.

De Ironman bestaat uit 3,8 km zwemmen, 181 km wielrennen en 42,2 km hardlopen oftewel je sluit af met een marathon!

Zwemmen
Het 3,8 km lange parcours bestaat uit één ronde zwemmen in de rivier de Maas. Het parcours is bijzonder. Je start vindt plaats omgeven door publiek. Je zwemt eerst 1,9 km langs het schitterende cultuurhistorisch centrum van Maastricht, onder een oude Romeinse brug door, richting het regionale bestuurscentrum (het Gouvernement). Daar volgt een ‘Australian exit’ waarbij alle atleten kort het water verlaten om, aangemoedigd door het vele publiek, vervolgens met de stroming mee weer terug te zwemmen naar het startpunt. U

Fietsen
Het 181 km lange fietsparcours bestaat uit twee rondes van 90 km door Maastricht en het Limburgse land. Het is een landschappelijk schitterende, wat meer technische fietsroute. De route loopt via de in het wielrennen zeer bekende en iconische Bemelerberg (Eijsden Margraten), Geulhemmerberg (Valkenburg) en de Hallembaye (Bassenge). Het parcours omvat ca. 1100 hoogtemeters.

Hardlopen
Het 42,2 km lange loopparcours bestaat uit vier rondes van 10,5 km door de stad Maastricht. Het parcours omvat ca. 280 hoogtemeters. Het parcours loopt dwars door de cultuurhistorische stad, deels langs de Maas. Het passeert de prachtige pleinen van Maastricht, waar veel bezoekers de atleten staan aan te moedigen.

Road to Iron Man || First Shoot from Dupont Images Media Channel on Vimeo.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram