Wouter Sars volgt Tijn en Ninho vanuit Tilburg...

27 mei 2024

Wouter Sars (23) verruilt komend seizoen het Tilburgse Stappegoor voor het Geleense Glanerbrook. De jonge aanvaller speelt zijn hele leven al in Tilburg, waar hij alle jeugdteams doorliep. Ook nam hij namens Nederland deel aan twee U18 WK’s en drie U20 WK’s, en speelde hij in twee WK’s voor het grote Oranje.

Waarom nu de overstap naar Snackpoint Eaters Limburg? Wouter: “Ik heb voor Geleen gekozen omdat ik denk dat de club goed bij mij en mijn ambities past. Geleen heeft een goede reputatie en een sterke fanbase. Ik kijk er naar uit om met mijn teamgenoten samen te spelen en bij te dragen aan nieuw succes.”

Hij maakte in het seizoen 2017-2018 al zijn debuut in het Oberliga-team van Trappers en heeft dus al heel wat sportieve ervaring op dat niveau. Wat zijn de persoonlijke doelen voor hem voor komend seizoen? “Ik wil mezelf verder ontwikkelen en consistent presteren op het ijs. Ik wil een bijdrage leveren aan het team. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk wedstrijden en prijzen winnen,” aldus de aanvaller.

Wouter woont en werkt in Tilburg: “Ik blijf ook in Tilburg wonen, aangezien ik daar ook bij een fijn bedrijf mijn werk als installateur heb. Bovendien speel ik komend seizoen ook met twee teamgenoten van mijn oude club, wat het reizen een stuk gemakkelijker maakt.”

Heeft hij nog een boodschap voor de Eaters-fans? Wouter: “Ik ben blij dat ik volgend jaar voor Geleen ga spelen. Ik kijk er naar uit om elkaar te ontmoeten. Samen gaan we er een mooi seizoen van maken.”

Teammanager Lars Engwegen over deze toevoeging aan de selectie: “Het is heel mooi dat Wouter definitief heeft besloten naar Geleen te komen. Zoals we weten hebben we te kampen met een aantal vaste basisspelers die om verschillende redenen hebben moeten besluiten volgend seizoen niet meer bij ons terug te keren. We hebben een aantal jonge spelers die bij ons hard aan de deur kloppen maar wij willen er ook voor waken dat we net als voorgaande seizoenen met een te dunne selectie kampen. Toen bij ons bekend werd dat Wouter interesse had in een overstap naar Snackpoint Eaters Limburg, zijn wij snel met elkaar om tafel gegaan en hebben we het rond gemaakt. We zien in Wouter ook iemand met wie het – wanneer het tussen beide partijen klikt en realiseerbaar blijft – wel eens een samenwerking voor langere tijd kan worden.”

Wouter Sars is geboren op 6 september 2000 in Tilburg. Hij 1m79 groot, weegt 77kg en schiet links. Hij gaat bij Snackpoint Eaters Limburg in de Central European Hockey League spelen met rugnummer 2. 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram