Menu

Wereldkampioenschap IJshockey, Divisie I, groep B

4 februari 2015

2015 Logo WK liggendSCHITTEREND SPEKTAKEL - Daar moet je bij zijn! 
Korea, Kroatië, Groot-Brittannië, Litouwen, Estland en Nederland staan in april Eindhoven garant voor een schitterd spektakel. De landen die aan het Werldkampioenschap divisie I (groep B) meedoen zijn aan elkaar gewaagd waardoor spannende en kwalitatief hoogwaardige wedstrijden de vele toeschouwers zullen boeien. 

Het wordt smullen voor de echt ijshockeyliefhebbers.

Groot Brittannië heeft een grote historie ook als A – land en de spelers van deze ploeg zullen bovendien bij al hun wedstrijden gesteund worden door minimaal 300 Britse supporters.
Kroatië is een opkomende natie, niet in de laatste plaats doordat men diverse spelers kan selecteren met Canadese roots en een dubbel paspoort.Veel van deze spelers komen uit voor de club in Zagreb die uitkomt in de KHL (Kontinental Hockey League), qua sterkte de tweede competitie ter wereld (na de NHL).
Korea, afgelopen jaar gedegardeerd uit poule A, zal zo spoedig mogelijk de verloren positie weer willen heroveren. Dat blijkt onder andere uit de voorbereiding op dit toernooi. Het Aziatisch land komt begin april al naar Europa en speelt oefenwedstrijden tegen topteams uit Denemarken en Duitsland.
De Baltische staat Litouwen is op ijshockeygebied flink aan de weg aan het timmeren
Dainius Zubrus is een in Litouwen geboren speler die in de NHL (New Yersey Devils) speelt. Of hij acte de presence geeft in Eindhoven is vooralsnog onbekend, dat hangt af hoe ver de New Yersey Devils inde play-offs geraken.
Estland is op papier de minste van de deelnemers. Het land is tot nog toe te klein voor tafellaken en te groot voor servet: de ploeg wisselt bijna jaarlijks van divisie I naar divisie II. Estland beschikt over een uitstekende juegdopleiding, hetgeen o.a. af te lezen is uit de resulataten van het nationale U18-team.
Nederland verschijnt mogelijk ten tonele met alle spelers (Mike Dalhuijsen, Kevin Bruijsten, Nardo Nagtzaam)die in het buitenland de kost verdienen. Daarnaast zijn ook alle internationals die actief zijn in de Nederlandse competitie beschikbaar voor het keurkorps van bondscoach Chris Eimers. Nederland kan in dit toernooi, waar alle ploegen elkaar één maal treffen, hoge ogen gooien. Promotie naar groep A hoort zeker tot de mogelijkheden. Steun van een talrijk en enthousiast publiek kan daar alleen maar aan bijdragen. 

Onbekend maakt onbemind
Zag je nooit een ijshockeywedstrijd live, dan is dit een unieke gelegenheid eens kennis te komen maken met deze prachtige sport. Ook in de wedstrijden zonder Nederland wordt absoluut  TOP-ijshockey gespeeld. Het is de snelste teamsport ter wereld en iedereen die van sport houdt raden we dan ook aan zeker minimaal 1 dag te gaan kijken. 

IJshockey is een sport waar je je absoluut geen minuut verveelt en waar teams tot het laatste moment blijven vechten (soms ook letterlijk) voro de winst. IJshockey is een spel van snel wisselende kansen, op en neer golvend spel, mooie aanvallen, formidale saves en keiharde bodychecks. Kom kijken en je raakt verknocht aan dit specatulaire spelletje.

Een avondje uit met vrienden of B2B netwerken
Ook dat kan tijdens het WK in Eindhoven. De organisatie biedt u de mogelijkheid om bij dit topsportevenement te genieten van een of meer topwedstrijden met een geheel verzorgd arrangement. Zelfs zelf met vrienden het ijs opgaan en ervaren hoe leuk deze sport kan zijn, kunnen we voor u verzorgen.Zie voor de mogelijkheden hieronder. 

Nog meer entertaiment
Tijdens het WK in de ijshockeyhal zullen op de overdekte trainingsbaan en op de baan waar normaliter de langebaanschaatsers hun rondjes draaien (daar ligt geen ijs op dat moment) zullen tijdens het WK allerelei activiteiten, demonstraties, voorlichtingen en entertainment worden georganiseerd.

KIJK VOOR MEER INFO OPnijb.nl/

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram