Weer twee mooie affiches dit weekend!

16 oktober 2019

Wat was de teleurstelling groot bij spelers, staf maar zeker ook de fans na het pijnlijke verlies in en tegen Den Haag. “Het verlies zelf is voor mij ondergeschikt aan de wijze waarop en dat beviel me totaal niet. Het was ronduit slecht.” weet coach Andy Tenbult te vertellen. “Ook de reden om per direct ingrijpende maatregelen te nemen waarvan ik weet dat die maatregelen bij enkelen boze gezichten zal opleveren. Maar we hebben te veel goede spelers om genoegen te nemen met dergelijke nederlagen tegen alle directe concurrenten. Alleen tegen Heerenveen zag ik een team met de echte wil om een wedstrijd succesvol af te werken.” Aldus een getergde coach.

De maatregelen die de staf nam hield in dat vooralsnog op zondag de gebroeders Verschuren uit elkaar werden gehaald waardoor de 1e lijn van de wedstrijd tegen Heerenveen met Marco Postma, Nick Verschuren en Yoren de Smet weer hersteld werd. Mike Verschuren verving Tom Marx in lijn 2 met Akim Ramoul en Lars van Sloun en Tom Marx schoof door naar de lijn met Luca Heutmekers en Joey Geurts / Mitch Koumans. Waarom de broers uit elkaar is de vraag aan de coach.

Andy: “Nick en Mike zijn net zo’n tweeling op het ijs. Ze doen goed werk maar zijn zó op elkaar gericht en willen zo graag aantonen dat ze succesvol kunnen zijn dat ze vaak vergeten dat de beste aangever in competitie (Marco Postma) ook onderdeel uitmaakt van die lijn. Daarmee halen ze niet voldoende rendement uit hun inspanningen. Als je de beste aangever in huis hebt, dan moet je zorgen dat je daar dan ook optimaal gebruik van maakt. Dat is één. Daarnaast zochten we naar meer balans in het team.”

“Tom Marx is een fysiek ijzersterke speler met goede skills en een geweldige schaatstechniek. Tom weet een puck te bemachtigen en ook vast te houden. Heeft oog voor de vrijstaande man en weet deze ook meermaals te bereiken. En zie het aantal kansen welke deze lijn nu heeft weten te creëren tegen Nijmegen. Iets meer geluk en zij hadden drie treffers achter hun naam gehad. Maar geduld, dat komt wel.”

“Laat ik nog één ding heel duidelijk stellen. We zijn er nog niet en er zullen nog wat veranderingen gaan plaatsvinden maar er is, hoewel dat misschien wel zo voelt, geen enkele sprake van degradatie voor een aantal spelers die van lijn gaan wisselen. Wij praten niet over lijn 1, 2 ,3 of 4 maar denken in 1a, 1b,1c en mogelijkerwijs 1d. Ze zijn allemaal even belangrijk met ieder zijn eigen capaciteiten en kunnen straks alle 3 en/of 4 een verschil gaan maken. Wij (de staf) hebben vertrouwen en als spelers vertrouwen hebben in elkaar en in het systeem dan komt het allemaal goed.” “Naast de ervaring hebben we ook een brok aan aanstormend jong talent, die moeten we ook koesteren en voorzichtig brengen”

HEERENVEEN
Vrijdagavond om 20:30 uur begint de 1e van 2 zware wedstrijden die as. weekend gespeeld moeten worden. Heerenveen is dan de tegenstander. De return van een, door veel te veel straffen, nipt verloren wedstrijd. In Geleen wisten de Flyers de PP optimaal te benutten en met een 2-3 zege Geleen te verlaten. In Heerenveen moet Eaters doen waar het goed in is, hockeyen. Strafbank mijden en dan komt het beslist goed.

Inter Region Cup
De wedstrijd van zondagavond om 19:00 uur in Geleen valt onder de Inter Region Cup. Een strijd tussen Belgische, Duitse en Nederlandse teams. Voor de Eaters en ook voor de tegenstander, Diez Limburg, is het de 1e wedstrijd voor de IRC. Diez en onze Eaters troffen elkaar wel al in het voorseizoen, waar beide teams 1 maal nipt wist te winnen. Opvallend dat in beide gevallen op vreemd ijs werd gewonnen.

Diez is momenteel de trotse en ongeslagen koploper in de Regional Liga West. Een team met ambitie. Afgelopen zomer werden stevig wat wisselingen in de selectie doorgevoerd waardoor Diez nu de beschikking heeft over een achttal spelers met dubbel paspoort waaronder 3 Canadezen , 1 Rus en 1 Amerikaan. Daarnaast een paar spelers met een stevig DEL2 verleden en het mag duidelijk zijn dat we hier met een serieuze tegenstander van doen hebben.

Meest bekende speler is RJ Reed die afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage had in zowel de bekerwinst als het kampioenschap van de Nijmegen Devils.

Zowel vrijdag als ook zondag zal Ramon Sterkens de wedstrijd leiden. Flyers TV zal een livestream verzorgen die tegen een vergoeding te bekijken is. Houdt de Eaters-page in de gaten voor meer info. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram