Menu

Weer lekkere potjes dit weekend voor Microz Eaters op het programma!

28 november 2019

Microz Eaters Limburg mag vol trots terugkijken op een mooi en succesvol weekend. Eerst zaterdag avond de Chiefs uit Leuven en vervolgens zondagavond de mannen uit Den Haag aan de zegekar binden met respectievelijk 0-4 en 6-2 einduitslagen is iets waar met trots op teruggekeken mag worden. Een moeilijke fase lijkt daarmee afgesloten en dus kunnen de mannen van coach Andy Tenbult zich vol vers verworven vertrouwen richten op de twee volgende wedstrijden die as. vrijdag om 20:30 en zondag 19:00 uur gespeeld gaan worden.

Twee wedstrijden die waarschijnlijk zonder Akim en Renzo gespeeld moeten worden maar ook Lars Engwegen heeft zich bij de geblesseerden gevoegd na de wedstrijd tegen Den Haag. Als eerste staat voor vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Heerenveen gepland. Andy Tenbult: “Heerenveen is op dit moment het te kloppen team, gewoon het beste team. Dus ja, het wordt een hele klus. Maar met vertrouwen in eigen kunnen en de inzet zoals we die tegen Leuven en Den Haag zagen, gaan we ver komen.”

Eerder dit seizoen troffen de Eaters en Heerenveen elkaar in de strijd om een plaats in de halve finale voor de beker. Beide keren wisten de mannen uit Heerenveen de winst naar zich toe te trekken. In Geleen werd het mede dankzij een dubbele straf in de slotfase van een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd een 2-3 zege voor de Friezen. In Heerenveen werd het een kansloze missie en mochten onze mannen met een 5-2 nederlaag weer naar huis.

Unis Flyers Heerenveen bezit een behoorlijk uitgebalanceerd team met een hoog rendement. Het “kwintet” Petersen, Kiilholma, Bezak, Hunt en Pippo en dan tussen de palen Oosterwijk geeft het gevoel dat we hier met een haast onklopbare tegenstander te maken hebben. Het rendement is hoog en het aantal tegendoelpunten laag. Toch lieten Deurne, Luik en Neuwied zien dat ook het team van coach Nason kwetsbaar is.

Trevor Peterson, Adam Bezak en Juha Kiilholma schaatsen op dit moment met 3 punt gemiddeld per wedstrijd door de BeNe-league. Aangetekend dat de 15-1 zege op Tilburg daar een handje bij heeft geholpen. Zondagavond komt het Belgische Deurne op bezoek in Geleen. Het team dat onlangs van Heerenveen verloor. Een wedstrijd waarin Deurne een 4-1 voorsprong zag verdampen en uiteindelijk zag transformeren naar een 4-6 verlies. Een gevalletje hard werken tegenover zware onderschatting lijkt hier de oorzaak van een knotsgekke wedstrijd.

Zoals gezegd, de Phantoms Antwerp uit Deurne is zondagavond de tegenstander. Op papier een van de zwakkere broeders in competitie, immers in zowel de eindstand BvB als ook de BeNe-league bevindt Deurne zich in de onderste regionen. Tilburg werd verslagen door dit jonge Belgische team, maar het betrof hier een moeizame 5-7 uitslag die pas in de slotfase werd bereikt. Alle ingrediënten voor een heerlijke onderschatting maar Heerenveen bewees dat je dat tegen Deurne niet moet doen.

Grote man bij de Phantoms is de 21 jarige Fin Riku Koskinens. Met 6 doelpunten en 3 assists in drie wedstrijden de absolute topscoorder van het team. Met zijn skills, 186 centimeters en 102 Kilo schoon aan de haak een speler om in de gaten te houden. Vrijdagavond in Heerenveen zal Martin de Wilde stipt 20:30 uur de puck laten vallen en zondagavond om 19:00 uur, in Geleen, zal wederom, de afgelopen zondag voortreffelijk fluitende, Tim Tzirtziganis de leiding op zich nemen. De wedstrijd in Heerenveen zal gestreamd worden. Let op, het betreft een betaalde stream. Houdt Eaters Live op Facebook in de gaten voor meer info. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram