Menu

Wederom dubbele winst voor de Eaters en behoudt ongeslagen status.

17 oktober 2016

Door Jos Janssen:

De wedstrijd die vanavond gespeeld werd staat net als vorig weekeinde in het teken van de dubbel, ditmaal tegen Den Bosch. Gisteren had Geleen zijn wedstrijd in Den Bosch met 4-1 gewonnen (1-1, 0-2, 0-1). Deze wedstrijd kan als indicatie gezien worden voor de wedstrijd die vanavond gespeeld ging worden. Geleen is goed op dreef en heeft zich met de winst zaterdag al een plekje in de beker-play-offs veroverd. In de punten bij de spelersstatistieken doen we het ook niet verkeerd en schreven Jeffrey en Kay ieder 3 punten bij, Tom en Lars ieder 2. In de statistieken van de beker staat Jeffrey Mens op de 6e plaats (1e plaats in de eigen poule), Tom Marx en Lars van Sloun op de gedeelde 12e plaats (2e plaats in de eigen poule) en Kay Gielen op de 16e plaats (3e plaats in de eigen poule). De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van Bergman. De starting goalie van Den Bosch was verassend Van Oosterhout, terwijl het Geleense doel vertrouwelijk werd verdedigd door Rowan Delill.

De eerste periode start voortvarend. Eaters zet gelijk druk. Als Jord Smit op de bank zit, heeft de Eaters zelfs kansen voor een short-handed goal, echter de paal biedt redding. Na 6 minuten schiet Kay Gielen vanaf de blauwe lijn een pegel af op de Bosche goalie, op het moment dat twee spelers van Geleen voor het zicht langs kruisen. Kennelijk heeft Jeffrey Mens deze nog getoucheerd, maar de 1-0 staat op het scorebord. Vervolgens komen nog mooie kansen voorbij door de Eaters, waaronder een mooie wrap-around van Justin Evers en een splijtende pass van Jeffrey Mens op Luca Heutmeekers, die deze helaas niet weet te verzilveren. Ook tijdens de powerplay heeft Lars van Sloun een schitterende kans en lepelt met zijn rug naar de goalie toe de puck hard, maar net over de goal heen… Eaters creëert kansen genoeg! De druk neemt toe en je voelt gewoon dat de volgende goal moet vallen. Na 13 minuten zit er voor Den Bosch de straf erop en als het team net compleet is, geeft Justin Evers een schitterende pass op Luca, die de puck zo de open goal in kan schieten. De goalie was helemaal uit positie gespeeld. 2-0. Doet Den Bosch dan niets terug? Jawel… maar wij hebben Rohan in de goal staan en deze weet zijn doeltje bij elke poging van Den Bosch schoon te houden. Vervolgens staat in de 15e minuut de 3-0 aan te kloppen. Luca Heutmekers weet goed druk te houden in het vak van Den Bosch, verovert de puck en geeft een pass op de stick van Joey Geurts die direct de puck achter de goalie knalt. De pats-boem-show van Joey! Nog voordat de periode is afgelopen en met een achterstand van 3-0 neemt Jeffrey van Iersel, de kersverse coach van Den Bosch een time-out. Niet alleen in de hoop dat er rust in het spel komt, maar eveneens om een goaliewissel te realiseren. Van Oosterhout wordt ingeruild voor Sterkens. Koud in de wedstrijd en met een man minder op het ijs neemt de druk ook op Sterkens toe. Op een rebound van een schot van Lars Engwegen, weet Justin Evers de 4-0 op het scorebord te toveren. Met 4-0 de eerste periode afsluiten geeft wel een lekker gevoel. Geleen heeft in de 1e periode evenveel goals gescoord als gisteren in de hele wedstrijd.

De tweede periode begint voortvarend, echter Bergman fluit voor elke (kleine) overtreding. Hierdoor zitten de Eaters op een gegeven moment met 3 (!) spelers in de strafbank en dan nog weet Den Bosch niet te scoren. Na 13 minuten in de 2e periode volgt het volgende wapenfeit van Geleen. Lars pikt de puck in het eigen vak op en slalomt dwars door de verdediging van Den Bosch heen en schiet de puck tussen de toch goed keepende Sterkens tussen de legguards door de goal in: 5-0. Twee minuten later is er een scrimmage bij de goal van Sterkens waar over en weer de spelers elkaar aan de handschoenen laat ruiken. Zelfs Sterkens doet hieraan mee. Als de kruitwolken zijn opgetrokken is het in de strafbank remise: 2 spelers van Geleen en 2 van Den Bosch mogen het bankje warm houden. Als dan 2 minuten later Soltes van Den Bosch eveneens de bank op mag gaan zoeken, weet Lars in de kleine ruimte voor de goal de puck over de vanghand van Sterkens te lepelen en staat de 6-0 op het scorebord.
Tussenstand 2e periode 6-0 (4-0, 2-0). Den Bosch is ook gevaarlijk in de aanval, maar Rowan staat vanavond ook zijn mannetje.
In de derde periode weet een (oud) Geleense speler iets terug te doen. Beulen schaatst op vanuit het eigen vak richting het Geleense doel en slalomt om de makke Geleense spelers heen en knalt de puck linksboven achter Rowan de goal in. De voor Den Bosch hatelijke nul is van het scorebord af. Geleen die toch eigenlijk een riante voorsprong had, denkt mogelijk te licht over het verdere verloop van de wedstrijd, want Den Bosch geeft zich nog steeds niet gewonnen. Geleen verdedigt verder nog slordig uit in eigen vak en bij een hard schot vanaf de blauwe lijn, veranderd de puck via de schaats van Van Haren van richting en de 6-2 is een feit. Deze tegengoal schudt Geleen weer wakker en men gaat weer spelen en druk opbouwen. Met 2 man op de bank weet Den Bosch nog de paal van het Geleense doel te raken, maar de puck wilt er voor hen niet meer in. Met een uitgestelde straf voor Den Bosch weet Bob de Pont, schaatsend vanuit het eigen vak, en komende over de blauwe lijn de puck snoeihard over de vanghand van Sterkens te schieten. Hiermee werd de eindstand op 7-2 gezet (4-0, 2-0, 1-2).

De stand is wel verdiend, maar eerlijk gezegd gaf Den Bosch genoeg weerstand. Rowan hield zijn doel goed schoon, daar waar Sterkens dit voor Den Bosch deed. Mogelijk dat het een hele andere wedstrijd was geworden als Sterkens vanaf het begin in de goal had gestaan.
MOTM: Justin Evers op 3, Kay Gielen die dit jaar een goed seizoen speelt op 2 en Lars van Sloun die keihard gewerkt heeft op 1. De lijst van goed en hardwerkende spelers had ook deze wedstrijd zeker langer mogen zijn. Er wordt bij vlagen heel verzorgd ijshockey gespeeld. Het verslappen mag niet gebeuren. Topploegen straffen dit zo af. Al met al weer een mooi resultaat.
Geleen staat door deze winst nog steeds ongeslagen aan top. Met slechts een verliespunt (OTW tegen Nijmegen). Vrijdag ontmoet Geleen Nijmegen wederom, maar dit keer in Nijmegen. Hier zal Geleen vol aan de bak moeten. Geleen en Nijmegen zijn dit seizoen aardig aan elkaar gewaagd.

Volgend weekeinde vindt voor Geleen de eerste wedstrijd in de BeNe-league plaats op zondag 23 oktober 2016 om 19:00 uur tegen Eindhoven. Eindhoven schuwt dit seizoen het fysieke spel niet, dus het zou zomaar een spectaculaire wedstrijd kunnen worden. Dus zet hem nu al in je agenda en zorg dat je erbij bent. Tot volgende week….

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram