Vrijdagavond GAME 2 in Zoetermeer!

29 december 2016

Beste sportvrienden,

De PO’s voor het behalen van de bekerfinale is in volle gang. Afgelopen dinsdag werd door onze Eaters de eerste wedstrijd tegen de Zoetermeer Panters met 9-4 gewonnen. Overtuigend, vanwege een meer als prima 1e periode waarin met grote overmacht, via doelpunten van Evers, Mens, Marx, Heutmekers en Van Sloun, een 5-0 voorsprong werd afgedongen. Drie scorende lijnen, wat een weelde.

Vanaf Periode 2 ging het allemaal veel minder soepel aan Geleense zijde. Justin Evers scoorde eerst nog de 6-0, alvorens Zoetermeer met een opmars begon: Via goals van Cas Staps en Pascal van de Velde waren de eerste twee goals van Zoetermeer een feit. Kay Gielen bracht de marge weer terug naar vijf doelpunten in Limburgs voordeel, alvorens Michael van Rijswijk ervoor zorgde dat de stand aan het einde van de tweede periode op 7-3 stond. In de derde periode leken er nog kansen te liggen voor Zoetermeer toen Teris Wright de vierde Panters-treffer liet aanteken, maar daarna stokte de doelpuntenproductie bij het team van coach Jobert van Koot. Doelpunten van Marx en Van Sloun bepaalden uiteindelijk de eindstand.

Coach Geurts was beslist niet te spreken over het vertoonde spel van Eaters na periode 1. Jacq Geurts: “Natuurlijk ben ik tevreden over de uitslag, maar dat is dan ook het enige. De 2e en 3e periode waren dramatisch..!!”. om te vervolgen: “we hebben de jongens nog zo gewaarschuwd om bij de les te blijven, maar de woorden leken wel aan dovemansoren gericht”. Tegen het eind van de wedstrijd moest Geurts lijdzaam ondergaan hoe zijn toch al smalle denfence ook nog, via Glenn Bakx, een matchpenalty moest incasseren en zodoende de komende 2 wedstrijden nog een man moet missen naast de afwezigen Bob de Pont en Joonas Huovinnen.

Toch moet ook coach Geurts en zijn mannen lering en vertrouwen hebben geput uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag. Kernvraag blijft of dat voldoende is om vrijdagavond definitief de finale veilig te stellen. Spelen zoals de 1e periode, ja… spelen zoals in periode 2 zal het doel moeilijker bereikbaar maken als nodig. Het is aan de spelers.

De verwachting is dat ook Zoetermeer vrijdagavond niet compleet zal zijn. Zowel Skop, Van leeuwen en goalie Kuusamo zullen er waarschijnlijk niet bij zijn. Of Van der Spek speelt is niet bekend.

Voor wie naar Zoetermeer afreist, de wedstrijd begint vrijdag 30 december om 20:45. Entree kost 10,-. Ga ook vooral bij elkaar staan en moedig onze mannen samen aan!

Het adres van de ijshal is:
SilverDome
Van der Hagenstraat 20
2722 NT Zoetermeer

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram