Menu

Voorlaatste Bekerweekend!

26 oktober 2018

Genieten, dat is wat we afgelopen weekend met z’n allen deden. Zowel Den Haag als ook Heerenveen werden door onze Eaters verslagen. Zodoende dat Microz Eaters Limburg nog steeds ongeslagen de ranking aanvoert met een doelsaldo van +45 en 6 wedstrijdpunten punten los van de concurrentie. Een succesvolle bekercompetitie tot nu. “Wordt vooral niet te moe van al dat gewin” wist coach Tenbult vooraf aan de laatste training te melden, waarop team manager Knops direct aanvulde: “En raak er ook vooral niet aan gewend. Morgen is weer een nieuwe dag…!!”

Vrijdagavond zijn de Nijmegen Devils de tegenstander. Een team dat 3 weken geleden nog met een 7-1 nederlaag de Glanerbrook moest verlaten. Een team dat toen al wist te melden dat de return een totaal andere wedstrijd zal worden. Eerlijkheidshalve moeten we ook toegeven dat de 2 teams veel dichter bij elkaar liggen als die 7-1 uitslag doet vermoeden. Ruim 2 perioden waren de teams gelijkwaardig. De laatste 10 minuten gaven echter de nekslag.

Nijmegen bezet op dit moment de 3e plaats op de ranking en heeft zich tot doel gesteld het thuisvoordeel in de beker play-off ’s te behalen. Winst op onze Eaters lijkt daarbij een must. Twee spelers die het buitengewoon goed doen bij de Gelderse ploeg, en het team uitermate kunnen helpen bij het behalen van dat doel, zijn de imports RJ Reed en Branden Eden. Zeker Reed is een begenadigd hockeyer met een goed oog voor het doel. Zijn teller staat op 25 uit 7, waarvan 12 goals. Ja, de Nijmeegse #81 doet het prima, echter ook Eaters mag gebruik maken van haar eigen #81 die uitstekend presteert.

Hoe dan ook. De wedstrijd Nijmegen-Eaters zal een ware thriller worden. Waar het afgelopen weekend spookte in de Glanerbrook, zal het vrijdagavond vanaf 20:30 uur, in het ijskoude Triavium ook gaan schudden. Debby Hengst zal de wedstrijd leiden met op de lijnen Aschwin van Loon en Nick Verbruggen.

Zondagavond komt de nummer 5 op de ranking en potentiele play-off kandidaat Zoetermeer Panters op bezoek in de Glanerbrook. De vorige wedstrijd in Zoetermeer wisten onze mannen met 0-3 te winnen. Echter sinds die wedstrijd heeft een en andere wijziging voorgedaan. Ludek Skop keert, door privéomstandigheden, definitief niet meer terug bij Zoetermeer Panters en werd vervangen door de Slowaaks ex-jeugd international, Dusan Kmec. Een verdediger met een lengte van 190 centimeters en ruim 100 kilootjes schoon aan de haak. Kortom, een beer.

Sinds die spelers wissel won Zoetermeer van Amsterdam en met ruime cijfers van Tilburg. Verloor redelijk ruim van Heerenveen maar wist het Nijmegen ( 0-1 verlies ) extreem lastig te maken. Van onderschatting, of overschatting eigen kwaliteit, mag dus zeer zeker geen sprake zijn. Jeffrey den Ridder gaat deze wedstrijd leiden, die zondagavond om 19:00 uur begint. Op de lijnen staan Wessel Weert en Chris van Grinsven.

Heel veel plezier bij de wedstrijd(en). Houd Eaterslive in de gaten voor een mogelijke livestream.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram