Menu

Voorbeschouwing | "Op de strafbank winnen we geen wedstrijden!"

8 oktober 2019

Microz Eaters Limburg deed afgelopen weekend wat het moest doen. Uit 2 wedstrijden 6 punten binnenhalen en daarmee het vervelende openingsweekend achter zich laten. Andy Tenbult is dan ook zeer tevreden. “Het mooiste aan afgelopen weekend is de wijze waarop de punten zijn binnengehaald. We hebben afgelopen week gehamerd op het voorkomen van onnodige straffen zoals we die het 1e weekend binnenhaalden en waardoor we wedstrijden verloren.”

“We hebben de beelden teruggekeken en afgesproken dat wie toch meent eigen rechter te spelen of op andere wijze tegen volstrekt onnodige penalty’s aanloopt zonder pardon gebencht wordt. Zo ook afgelopen zaterdag waar we één van onze beste spelers 10 minuten op de bank lieten. We zullen moeten beseffen dat we niet meer in de jaren negentig spelen waar een en ander nog gedoogd werd. In het huidige ijshockey wordt veel minder getolereerd en wordt bij het geringste “vergrijp” gestraft. Op de strafbank winnen we geen wedstrijden en dat moet dus eruit.”

“Ik ben ook zeer in mijn nopjes met het spelen van mijn 3e lijn. De lijn die precies dat doet wat wij van ze verwachten. De nul houden en met 5 man spelen waardoor ze optimaal renderen zonder energieverspilling. Op het gebied van met 5 man spelen zit er nog voldoende mogelijkheden in lijn 1 en 2 waardoor ze nog meer rendement gaan behalen uit hun acties.”

Vandaag is de vervanger voor Matt Beer aangesloten bij de selectie. Het is de jonge 22 jarige Finse offensieve verdediger Eetu Moksunen. Andy, vertel eens wat over deze speler. “Om te beginnen is deze speler het gevolg van snel en hard werk van Peter Knops en Guido Walenciak. Knap werk.”

“Eetu komt uit de hoogste Finse jeugdafdelingen en speelde afgelopen seizoen op het hoogste niveau in Polen. Om daar te spelen bezit je de skils en begrijp je hoe het spelletje gespeeld moet worden. Het is nog even kijken naast welke verdediger Eetu zal worden ingepast. De bedoeling is wel dat hij onderdeel van de 2e PP-line gaat uitmaken. We hopen dat hij voor a.s. weekend speelgerechtigd is. We zullen er alles aan doen want er staat ons een zwaar weekend te wachten.”

Met tegenstanders als Den Haag en Nijmegen heeft de Eaters-coach niets teveel gezegd. Met de verloren uitwedstrijd in Nijmegen nog vers in het geheugen mag duidelijk zijn dat zondagavond een ware thriller op het programma staat waar Eaters slechts één doel voor ogen heeft: de opgelopen schade in Nijmegen herstellen. Maar eerst staat de uitwedstrijd in Den Haag op het programma. Ook een tegenstander van formaat.

Den Haag verraste vriend en vijand door op de valreep de RBS-schaal voor de neus van Nijmegen weg te kapen. Dertig seconden voor het eind van de wedstrijd scoorde Jasper Kick de gelijkmaker en in overtime is het de import Doug Rose die de Uithof liet ontploffen. Doug Rose is een verdediger met uitstekende aanvallende kwaliteiten. De Eaters zijn gewaarschuwd. Den Haag bezet momenteel de 4e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Den Haag won in Zoetermeer en verloor nipt in eigen huis van Heerenveen.
Zondagavond om 19:00 uur de knaller tegen de Devils uit Nijmegen. Een tegenstander die eerder dit seizoen, iets geflatteerd met 6-2 van onze Eaters wist te winnen. De wedstrijd van de vele straffen die scheidsrechter Sterkens de Eaters toe bedeelde. De wedstrijd waarin Eaters een volle periode met een man minder speelde. Zondag de herkansing met een vrijwel fitte selectie. Ook in deze wedstrijd zal Ramon Sterkens de leiding op zich nemen.

Bij Nijmegen zijn Branden Eden, Oliver Pataky en Levi Houkes de goudhaantjes, maar als we naar de statistieken kijken, dan zien we dat de gebroeders Verschuren, Lars van Sloun en Marco Postma zeker niet voor ze onder doen. Zeker Mike Verschuren, die met een gemiddelde van 3 punt p/wedstrijd het uitstekend doet.

De wedstrijd in Den Haag begint vrijdagavond om 20:30 en staat onder leiding van Martin de Wilde en de thriller tegen Nijmegen zondagavond as. begint om 19:00 uur in onze eigen vertrouwde hal. Wat rest is een ieder heel veel plezier bij de wedstrijd(en) te wensen en voor wie niet naar Den Haag gaat, houdt Eaters Live in de gaten.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram