Voorbeschouwing: Nijmegen uit, Leuven thuis!

19 februari 2020

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Microz Eaters Limburg in de strijd om het Nederlands kampioenschap geen rol meer kan vervullen aangezien zowel Heerenveen als ook Den Haag onbereikbaar zijn op de ranking. Nu kunnen alle pijlen gericht worden op de hoofdprijs van het seizoen 2019-2020, de BeNe-League.

Die hoofdprijs gaat gespeeld worden over 3 ronden. Een best of 3 kwartfinale, best of 3 halve finale en een best of 5 finale. Helaas zal Eaters zeer waarschijnlijk zonder thuisvoordeel aan die reeks moeten beginnen of Herentals en/of Luik moeten serieuze steken laten vallen. Dat laatste valt echter gezien het programma van beide clubs niet te verwachten.

Eaters gaat waarschijnlijk samen met Nijmegen uitmaken wie als 5e of als 6e geplaatst team aan de PO’s gaat beginnen. Het programma heeft bepaald dat beide teams elkaar aanstaande vrijdag treffen en de ranking en onderling resultaat laat zien dat Nijmegen met minimaal 2 doelpunten verschil van de Eaters moet winnen om Eaters op de ranking te kunnen passeren. Het zal een boeiend duel worden, zeker nu de Nijmegenaren na een moeilijke fase op tijd hun vorm en teamspirit terug gevonden lijken te hebben.

Eaters heeft momenteel een voorsprong van 3 punten op Nijmegen, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het aantal verliespunten is daarmee gelijk en met de inhaalwedstrijd van Nijmegen tegen het laag geklasseerde Deurne kunnen de mannen van Plamond de 5e plaats naar zich toe gaan trekken mits ze, zoals eerder gemeld, met minimaal 2 doelpunten verschil van de Eaters weten te winnen. Eaters won het 1e duel immers met 5-4. Aan Eaters de taak om het zover niet te laten komen.

Zaterdagavond(!) om 20:30 komt Leuven op bezoek. Een team dat nog hard moet werken om een plaats in de PO’s veilig te stellen maar gezien de recente uitslagen liet zien iedere tegenstander partij te kunnen bieden. Uitslagen als 3-2 in Herentals en 1-2 afgelopen weekend tegen Heerenveen laat zien dat dit team zeker niet onderschat mag worden.

Ramon Sterkens zal vrijdagavond om 20:30 uur, geassisteerd door Chris van Grinsven en Jeroen Hesselberth, in Nijmegen de leiding op zich nemen. Deze wedstrijd is live te zien via Video Platform Nederland (betaalde stream). Zaterdagavond om 20:30 uur is Stef Oosterling de leidinggevende met op de lijnen Marine Dinant en Divanni Koopmeiners.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram