Menu

Voorbeschouwing: Luik en Zoetermeer op het menu

29 januari 2020

Waar Microz Eaters Limburg zaterdagavond vrij eenvoudig een 0-9 zege op Antwerp Phantoms wist te behalen, kampten de Flyers een zware en moeizame wedstrijd tegen de tegenstander van onze mannen voor het komend weekend. De Bulldogs uit Luik bleken taai en maakten het de Flyers behoorlijk lastig. “Onze slechtste wedstrijd van dit seizoen", wist Flyerscoach Mike Nason na de karige 3-2 winst en vooraf aan de wedstrijd tegen de Eaters te melden.

De Flyers leken in de beginfase van de wedstrijd tegen de Eaters te herstellen maar moesten na een 8-tal dominante minuten lijdzaam toezien hoe Eaters het heft in handen nam en de Flyers onder druk wist te zetten. In twee korte momenten wist Flyers in de 2e periode toch een 0-2 tussenstand op het scoreboard te plaatsen, maar binnen 6 minuten in de derde periode werden ze volledig zoek gespeeld door de Eaters en prijkte er een welverdiende 5-2 voorsprong op dat zelfde scoreboard.

“Ja, het kwartje viel nu eens de goede kant op” wist staflid Erik Tummers na de wedstrijd te melden. “De kansen, die we ook in eerdere wedstrijden tegen Heerenveen hadden gingen er nu wel in. We staan nu positioneel ook beter en nee, we zijn er nog niet. Er is nog voldoende werk te doen. Vandaag genieten en morgen weer vol gefocust ertegen aan.”

Die focus zal ook zeker nodig zijn, want de eerstvolgende wedstrijd zal in en tegen Luik zijn. Een door velen onderschatte tegenstander die nipt in de overtime de Belgische bekerfinale verloor en HYC Herentals tot het uiterste dwong en, zoals eerder beschreven, ook in Heerenveen liet zien met de top van de BeNe-league mee te kunnen. Luik bezet qua verliespunten de 3e plaats op de ranking. Vlak achter Heerenveen en Herentals. Het belooft dus zaterdagavond in Luik een kraker van je welste te worden.

Opvallende spelers bij Luik zijn op de 1e plaatst goalie Pascal Spano. Een goalie die regelmatig met kunst en vliegwerk de tegenstanders tot wanhoop wist te drijven. Daarnaast heb je ex-Eater Bryan Kolodziejczyk. Een speler met oog voor de vrijstaande man. De Marco Postma van Luik. En als laatste de veel scorende center Jessy Bernard. De 28 jarige Canadees laat met 14 doelpunten in 10 BeNe-league duels zien dat hij een speler is die aandacht verdiend.

Zondagavond komt Zoetermeer op bezoek in Geleen. Een tegenstander waar onze mannen nog een appeltje mee te schillen hebben. Het laatste treffen tussen Zoetermeer en Microz Eaters eindigde immers in een fantastische 6-0 overwinning voor Zoetermeer maar gelijktijdig een beschamende 6-0 nederlaag voor de Eaters. Hier valt dus nog een en ander recht te zetten. Overigens verslikten ook Leuven en Nijmegen zich in het kwalitatief minder maar overenthousiast team van coach Alex Andjelic.

De wedstrijd zaterdagavond in Luik begint om 18:45 uur en staat onder leiding van de dit seizoen uitstekend fluitende Tim Tzirtziganis. Zondagavond begint de wedstrijd, zoals altijd, om 19:00 uur. Deze wedstrijd zal door Niki de Herdt geleid worden. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram